Viisi paikallista ehdokasta yli tuhannen äänen

Pälkäneen ja Kangasalan kansanedustajaehdokkaista viisi ylitti tuhannen äänen rajapyykin. Sahalahtelainen Hanna Holma (kesk) pääsi 2530 äänellään jopa lähemmäs kolmeatuhatta kuin kahtatuhatta ääntä ja olikin eniten ääniä kerännyt sydänhämäläisehdokas. Luopioislainen Tero Ahlqvist (ps) hätyytteli kahdentuhannen rajaa 1952 äänellään, ja yli puolentoistatuhannen äänestäjän suosion saavuttivat myös 1781 äänen Hanna Laine (sd) ja 1696 ääntä saanut Marko Törhönen (ps). Lisäksi Mika Ollila (kok) ylitti tuhannen äänen rajan selvästi kerättyään 1498 ääntä. Lähimmäs tuhannen äänen rajapintaa kurotti sen alapuolelta Jorma Jussila (kd), joka sai 751 ääntä.

Akseli Kettula etsi ja löysi Paula Heinäsen nimen äänioikeutettujen listalta. Heinäsen mukaan ehdokasvalinnassa oli tällä kertaa miettimistä, mutta äänestyskopissa valinnasta tuli varma olo. Heinäsellä oli äänestämään lähtiessä ilmeisesti aavistus äänestyspaikalla vaanivasta kuvaajasta, koska hän oli osannut ohjeistaa miestään vaihtamaan takkia ennen kotoa lähtöä.