Pia Hailista Vuoden Liikuttaja

Tuija Mattila veti aivojumppatuokion Luopioisten Leijonille.

Luopioisten Leijonat valitsi Vuoden Liikuttajaksi lasten liikuntakerhoja vetävän ja liikuntaa muutenkin edistävän Pia Hailin Luopioisista.

Haili on toiminut pääasiassa 3–6-vuotiaiden lasten kanssa. Liikuntaryhmään on osallistunut 10–15 lasta, ja se on kokoontunut kerran viikossa Luopioisten liikuntahallilla. Liikuntaryhmässä harjoitellaan monipuolisesti erilaisia taitoja ja joskus ryhmässä on myös mukana lasten vanhempia. Liikuntaryhmä toimii Luja-Lukon siipien suojissa, eikä vastaavaa toimintaa ei tiettävästi ole syntynyt muualle Pälkäneellä.

Viiden lapsen äitinä Pia Haili ei ole ihan sattumalta kiinnostunut lasten liikunnasta. Nuorena hän pelasi jalkapalloa jopa SM-tasolla asti. Hän on voittanut mestaruuksia ulkomailla, muun muassa USA:ssa ja valmentanut tyttöjen joukkueita.

Luopioisten Lions-klubi myöntää Vuoden Liikuttaja -palkinnon tunnustukseksi omatoimisesta palvelutoiminnasta, joka lisää yleistä hyvinvointia ja viihtyvyyttä.  Palkintoa on jaettu yli 20 vuoden ajan. Viime vuonna vastaavan huomionosoituksen sai Maija Tuominen toiminnastaan liikunnan edistämiseksi etenkin kahvakuulaliikunnan parissa.

 

Tuija Mattila aivojumppasi Leijonia

Suomessa on kymmeniätuhansia nuoria, jotka ovat syrjäytyneet tai ovat vaarassa syrjäytyä. Leijonaklubit tekevät palvelutyötä tukemalla nuorison kasvamista tasapainoisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Yksi apuväline syrjäytymisen ehkäisemiseen on kahden päivän mittainen tiivis Lions Quest -koulutus. Ohjelman avulla annetaan kasvattajille, kuten esimerkiksi opettajille, varhaiskasvattajille ja nuorisotyöntekijöille, välineet opettavat lapsille ja nuorille elämisen taitoja.

Rautajärven koulun opettaja Tuija Mattila osallistui Lions Quest-koulutukseen. Hän kertoi koulutuksen sisällöstä ja kokemuksistaan leijonien huhtikuun kuukausikokouksessa.

Koulutuksessa tutustutaan erilaisuutta arvostavaan oppimisilmapiiriin, ja opitaan kuuntelu- ja keskustelu- ja tunnetaitoja. Koulutuksen painopistealueita ovat auttamiseen, rehellisyyteen ja vastuuntuntoon liittyvien taitojen kehittäminen. Päähuomio on ryhmätyötaitojen opettaminen niin, että nuori oppii esimerkiksi vastustamaan ryhmässä syntyviä kielteisiä painotuksia.

Pälkäneellä koulutusohjelmasta kiinnostuneet opettajat ja muut nuorison parissa toimivat voivat ottaa yhteyttä Luopioisten ja Pälkäneen leijonaklubeihin.

Luopioisten Leijonien sihteeri Henri Lehtola ja presidentti Heikki Kaisko ojensivat Pia Hailille Vuoden Liikuttaja -kunniakirjan.

 Seppo Kääriäinen