Valokuituverkon määräraha ei riitä

Pälkäneen kunnanvaltuusto myönsi 115 000 euron määrärahan valokuituverkon suunnitteluun ja rakentamiseen. Kunnanjohtaja Janita Koivisto varoitti, ettei summa tule riittämään keskustan pääreittien tekemiseen.

– Suunnittelu on kuitenkin vielä kesken, eikä tarkempaa summaa pystytä arvioimaan.

Kunta mahdollistaa valokuituverkon rakentamisen teettämällä suunnitelmat ja rakentamalla putket kuituja varten. Asiassa edetään nopeasti, sillä kiinteä netti poistuu syksyn aikana, kun vanhat kuparilangat puretaan pylväistä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä sanoi, että kunnan aktiivisuus on vaikuttanut kaupallisiin toimijoihin: keskustan yrityksiin ja isoihin asuintaloihin onkin yllättäen saatavilla TPO:n valokuituliittymä.

Kunnanjohtaja Janita Koivisto varoitti, ettei 115 000 euroa riitä valokuitusuunnitelmiin ja keskustan investointeihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?