Söpöys ja karmeus löivät kättä Kostian koulun vappumarkkinoilla

Karrrrmeaa! Kauhukäytävän mustaleskellä ei ollut kivat jutut mielessä.

Tee naapuri kateelliseksi – hanki uniikit viikset. Näillä sanoin elävä mainostaulu markkinoi viiksienmaalauspistettä Kostian koulun pihalla. Huhtikuussa ei vietetä movember-kampanjaa, mutta viiksien suosio on ja pysyy. Kostian koulun vappumarkkinoilla viikset eivät olleet vain miessukupuolen oikeus. Päinvastoin, suurin osa maalauspisteelle jonottajista oli tyttöjä. Liekö heitä kiinnostanut kokeilla päivän ajan, miltä tuntuu olla poika?

Koulun pihalla ja käytävillä vaelsi vappuaattona toinen toistaan kummallisempia olentoja. Oli erilaisia eläimiä, tiikereitä, leppäkerttuja ja kissoja, oli keijuja ja taikureita, ja jos jonkinlaisia peruukkeja ja kasvomaalauksia. Jere Niemen karmaisevan pelottavan zombie-kasvomaalauksen oli tehnyt isosisko.

– Sain idean zombie-aiheisista elokuvista. Zombiet eivät ole mitään kivoja tyyppejä, ne syövät toisia ihmisiä ja niiden päät on usein ommeltu kiinni niiden ruumiisiin, Jere selosti.

Jolleivät pihalla vaeltelevat elävät ruumiit vielä täyttäneet jännityksennälkää, pääsi Kauhukäytävällä kokemaan äärimmäisen hyytäviä hetkiä. Siellä keinussa näennäisen rauhallisesti istuskeleva mustaleski, ja erilaiset haamut säikäyttelivät lapsukaisia toden teolla. Oli yllättäviä ääniä, dramaattisia kuolleista heräämisiä ja hämäriä valonvälähdyksiä pikipimeyden keskeltä. Vaikka kävijä sai valita joko karmeamman tai lempeämmän kauhukäytäväversion, kääntyi osa takaisin ennen kuin matka kauhujen kokemuksiin ehti edes alkaa.

Suuren suosionsa vappumarkkinoilla säilyttivät tänäkin vuonna muun muassa ongintapiste, temppurata ja karkkipiste. Viileästä ilmasta huolimatta jäätelötkään eivät kylmälaukkuihin odottamaan lämpimämpiä kelejä.