FC Kangasala: ”Halu olla paras kolmesta”

FC Kangasala lähtee kuutosdivisioonakauteen petraamaan viime kauden suoritustaan. Viime kausi oli joukkueen ensimmäinen ja eräänlaista opettelua – nyt maltillisesti uudistuneessa joukkueessa uskotaan mahdollisuuteen sijoittua lohkossa kolmen parhaan joukkoon.

– Viime kausi oli uusia haasteita täynnä, mutta isossa kuvassa eteenpäin mentiin valtavasti. Tasaisuutta olisi kuitenkin kaivattu enemmän, ruotii joukkueen valmentaja Tuomas Raatikainen.

Raatikaisen mukaan joukkueen toinen tärkeä tavoite on olla lohkon kolmesta paikallisesta joukkueesta se paras.

FC Kangasalla on koossa paikallinen ja nuori parikymppisten pelaajien ryhmä. Pelaajarinki on laaja; kesän tullen joukkueen vahvuudessa on lähes 30 peluria. Alku- ja loppukaudesta eli kesäloma-ajan ulkopuolella hankaluuksia tuottaa kuitenkin se, että valtaosa pelaajista opiskelee eri puolilla Suomea eikä pääse peleihin. Tämä näkyi myös joukkueen avausottelussaan kärsimässä tappiossa Pirkkalassa.

Joukkue pelaa kuutosdivisioonan joukkueelle epätyypillisellä 3-4-1-2 taktiikalla. Kolmen puolustajan linja on osin pakon sanelema, koska hyvistä puolustajista on pulaa.

– Yleisesti ottaen haluamme pelata hyökkäävää ja aktiivista jalkapalloa. Maalinteko tuntuu kuitenkin tuottavan ongelmia pelistä toiseen, joten en yllättyisi, jos useimmat pelit päättyisivät meidän yhden tai kahden maalin voittoihin.

Yleisön silmäteräksi odotetaan jälleen nousevan laitahyökkääjä Ati Mäkelän, joka voitti viime kesänä joukkueen maalipörssin kuudella osumallaan. Taidoillaan erottuvan – futsalin ykkösdivisioonassa pelaavan – nuorukaisen lapikkaasta uumoillaan syntyvän maaleja tällä kaudella tuplaten viime vuoteen verrattuna.

Toinen joukkueen väriläiskä on kiistatta puolustaja Sauli Mäkipää, joka virka-aikana sammuttelee palavia taloja ja vapaa-ajalla FCK:n puolustuksen kriisipesäkkeitä.

– Isot persoonat ovat nykyään urheilun maailmassa vähissä… no, Saulin ansiosta meiltä sellainen löytyy. Uskon, että jokainen joukkue tarvitsee vähintään yhden Sauli Mäkipään, valmentaja Raatikainen tuumaa.

FC Kangasalan kotivire testataan ensimmäistä kertaa 9. toukokuuta. Tuolloin Kangasalle saapuu pitkälti Ilveksen junioreista koostuva Ilves 3.

– Näkisin, että haastajana lähdetään tähän otteluun. Pieni etu saattaa meille löytyä siitä, että Ilveksen taitavat nuoret eivät ehkä pysty pelaamaan omaa pallokontrolliin perustuvaa peliään pomppivalla hiekka-alustalla. Vahva usko löytyy vähämaaliseen kotivoittoon.

FC Kangasalan jalkapallojoukkue aloittaa toisen kautensa kuutosdivisioonassa.