Kukkonen kakkonen Västilän maratonilla

Kolme sydänhämäläisjuoksijaa asettui viivalle perinteikkäällä Västilän maratonilla, joka juostiin helatorstaina 32. kertaa Orivedellä. Aitoon Anssi Kukkonen sijoittui yli 40-vuotiaiden maratonilla kakkoseksi ajalla 3.37.30. Pälkäneen Joonas Huuho oli miesten puolimaratonilla viides ja Kuhmalahden Hanna Knaapi naisten vastaavalla matkalla neljäs.

Västilän maratonilla ei hätyytellä ennätyksiä, sillä mäkisellä reitillä kertyy enemmän nousua kuin ylämäkijuoksun epävirallisessa SM-kisassa Sappee Uphill runissa. Miesten maratonin ykkönen Markus Ilva käytti aikaa 3.15.53.

OrPo:n Kalevi Montela jatkoi kunniakasta sarjaansa. Joka kerta mukana ollut juoksija selvitti 32. Västilän maratonin ajassa 5.15.55.

Lakkautusuhan alla ollut tapahtuma sai jatkoaikaa, kun Längelmäen Urheilijat lähtivät Västilän Voiman avuksi. Myös tulevan vuoden kisasta annettiin jo varovaisia lupauksia, vaikka osanottajamäärä jäikin tällä kertaa toivotusta. Viimassa ja sateessa raskaalle reitille starttasi vain 39 juoksijaa.

Västilän Maratonin tuloksia

M40 maraton 1) Kimmo Peurakumpu, Tampere 3.26.33, 2) Anssi Kukkonen, Aitoon Nylkyt 3.37.30, 3) Juha Johansson, Tremk 4.12.22.

Miehet, puolimaraton 1) Hannu Virtanen Tampereen Juoksijat 1.30.16, 2) Kai Kuusenmäki, Mäntän urheilijat 1.36.58, 5) Joonas Huuho, Pälkäne 1.48.36.

Naiset, puolimaraton 1) Kiti Ruissalo OrPo 1.38.40, 2) Helena Aronen, Rauhalahti Road Runners 2.05.28, 4) Hanna Knaapi, Kuhmalahti 2.35.28.

Anssi Kukkonen oli 40-vuotiaiden maratonilla toinen. Kuva: Jussi Kirjasniemi.