Skeittiparkki sopii monenikäisille

Eero Sippolan vuoro temppuilla. Pitkäjärven skeittiparkissa on riittänyt vilskettä iltapäivisin ja iltaisin. Parkki houkuttelee kävijöitä lähiseudun asukkaiden lisäksi myös esimerkiksi Tampereelta ja Valkeakoskelta.

Eero Sippola ja Tuure Honkonen kurvailevat scooteillaan kuin vanhat tekijät. Kaverukset ovat tulleet viettämään perjantai-iltapäivää Pitkäjärven skeittipuistoon.

– Tämä on kiva parkki, kun se ei ole liian vaikea, suoramalaiset pojat tuumivat.

Skeittipuistohankkeessa mukana ollut Tytti Eromäki-Heino nyökyttelee tyytyväisenä vieressä.

– Yksi suunnittelun lähtökohdista oli juuri se, että skeittipuisto sopisi kaikenikäisille. Hyvä, että näin todella tuntuu olevan, Kangasalan kunnan vapaa-aikaohjaaja myhäilee.

Pitkäjärven koulun vieressä sijaitseva puisto avataan virallisesti kuluvan viikon torstaina. Epävirallisesti siellä on päästy viilettämään jo muutaman viikon ajan.

Parkissa voi ajaa potkulautojen lisäksi rullalaudalla tai vaikkapa bmx-pyörällä. Lautailupaikan hyllyltä saa hyvät vauhdit erilaisiin temppuihin, ja myös seinien kurvit sekä parkin keskellä olevat töyryt varmistavat, että vauhti ei pääse loppumaan.

– Puiston ympäristöä on tarkoitus tehdä vielä hieman puistomaisemmaksi ajan kanssa. Parkin yhteyteen on suunniteltu myös lähiliikunta-areenaa tekonurmineen ja maaleineen, mutta tämä on jäänyt vielä odottamaan toteutustaan, Eromäki-Heino sanoo.

Pitkäaikainen haave todeksi

Skeittipuistoa haviteltiin Kangasalle pitkään. Eromäki-Heino muistaa, että toiveita sen saamisesta esitettiin jo yli kymmenen vuotta sitten. Idea otti lopullisesti tulta alleen nuorisovaltuuston Nuoret ja päättäjät -keskustelutilaisuudessa kaksi vuotta sitten. Tuolloin kunnan kehitysjohtaja Jarmo Kivineva ehdotti nuorille, että nämä hakisivat hankkeeseen EU-rahoitteista Leader-rahaa. Hakemus tehtiin kokouksen jälkeen pikavauhtia, ja avustus myös myönnettiin.

Suunnittelussa oli ammattilaisten lisäksi mukana kangasalalaisia nuoria, joilta kysyttiin toiveita ja ehdotuksia paikkaan liittyen. Lopullisesta suunnittelusta ja rakennustyöstä vastasi Monumental Changes Helsingistä.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio oli 100 000 euroa, josta noin 61 000 euroa oli EU- ja Leadertukea.

 

Skeittipuiston virallisia avajaisia vietetään torstaina 21.5. kello 17–20 Pitkäjärven kentällä. Ohjelmassa on skeittausta, bmxäilyä, DJ ja musiikkia, makkaraa sekä nuorisovaltuuston kioski.