Hannele Valkeeniemestä lehdistövirkamies

Hannele Valkeeniemi on aktiivinen toimija Sahalahdella ja esimerkiksi Vilpeilän Valppaan entinen puheenjohtaja.

Ulkoministeriö on nimittänyt sahalahtelaisen Hannele Valkeeniemen määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Tallinnan-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa elokuun alussa.

Valkeeniemi siirtyy Tallinnaan Yleisradiosta, jossa hän on työskennellyt toimittajana ja juontajana vuodesta 1989 lähtien. Silminnäkijä-ohjelman tuottajana Valkeeniemi on ollut vuodesta 2007 alkaen. Hän on muun muassa Bonnierin palkitsema journalisti, ja ulkoministeriö arvioi hänen kokemuksensa ajankohtaisohjelmista, kansainvälisistä ohjelmaprojekteista ja suomalais-virolaisista yhteistyöhankkeista monipuoliseksi.

Lehdistövirkamiehen tehtävänä on ulkoministeriön mukaan vaikuttaa esimerkiksi viestinnän ja kulttuurin keinoin Suomen maakuvaan ja tavoitteiden edistämiseen keskeisissä kohderyhmissä Virossa.

Tarkoituksena on edistää Suomen kiinnostavuutta eri alojen yhteistyökumppanina. Lisäksi tehtävänä on pitää yllä laajoja suhteita Viron mediaan ja maassa toimiviin kansainvälisiin kirjeenvaihtajiin. Lehdistövirkamies toimii yhteistyössä myös Suomen Viron-instituutin kanssa.