Kangasalan uusi skeittipuisto avattiin

Kangasalan skeittipuisto otettiin virallisesti käyttöön torstaina 21. toukokuuta Vatialan Pitkäjärvellä. Skeittipuiston avajaisissa oli mukana kuutisenkymmentä nuorta temppuilemassa skeittilaudoilla, scooteilla ja pyörillä. Iltaa kohti aurinko kuivatti skeittialueen loistavaan ”ajokuntoon”.

Avajaistapahtuman alkuun avajaissanat lausui kehitysjohtaja Jarmo Kivineva ja nauhanleikkauksen suoritti kunnanjohtaja Oskari Auvinen yhdessä Kivinevan kanssa. Mukana hankkeen toteuttajatahoista olivat myös kunnan tekniseltä keskukselta Antti Nikkinen ja vapaa-aikakoordinaattori Asko Koskinen.

Skeittipuisto-hankkeen tavoite on saada nuorille uusi harrastuspaikka ja piristää näin nuorisokulttuuria Kangasalla. Skeittipuisto on suunniteltu hyvien bussiyhteyksien varrelle ja näin sen toivotaan palvelevan laajemmankin alueen nuoria.

Puistolle on laadittu yleisohjeet, joita käyttäjät noudattavat. Skeittipuisto on tarkoitettu harrastajille, ja asiaton oleskelu betonoidulla alueella on kielletty. Vapaa-aikaohjaaja Tytti Eromäki-Heinon mukaan turvavarusteiden käyttöä skeittausalueella suositellaan kaikille.  Muut käyttäjät on myös huomioitava, eli tilaa on järjestyttävä kaiken ikäisille.

Skeittipuiston käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Alueella on valaistus ja penkkejä ja roskiksia käyttäjiä varten. Aluetta toivotaan käytettävän taajama-alueiden hiljaisuuden rajoissa eli aamukuuden ja iltakymmenen välisenä aikana.

Tapahtumaa järjesti Kangasalan vapaa-aikapalvelut ja tapahtumassa jammailtiin DJ:n tuottaman musiikin tahtiin ja syötiin ilmaiset, Jommun grillaamat makkarat. Lisäksi nuorisovaltuuston kioskista sai virvokkeita.