Veteraanimatrikkeli nostatti tunteet pintaan

Kukkiakodon torstainen päiväkeskuspäivä 21. toukokuuta on hyvässä vauhdissa. Päivään on jo mahtunut aamupalan ja lounaan nauttimista, saunomista sekä tietysti ajatustenvaihtoa. Asiakkaina on tyytyväinen miesporukka, jolle tämä päiväkeskuspäivä on viikon kohokohta.

Kyseinen miesporukka on hyvin isänmaallista väkeä. Heidän suosituin toivelaulunsakin on Veteraanin Iltahuuto. Tämänviikkoinen torstainen päiväkeskuspäivä on hyvin merkityksellinen, koska vieraaksi saapuu Luopiosten SPR:n osaston puheenjohtaja Raija Vaaleri.

SPR:n Luopioisten osasto oli nimittäin päättänyt lahjoittaa päiväkeskukseen Luopiosten Veteraanimatrikkelin 1939–1945, ja puheenjohtaja saapui sitä tuomaan. Vaalerin auton perävalot vielä näkyivät, kun kirjaa jo alettiin tutkia innokkaasti. Monelle miehelle löytyi sukulaisia ja tuttuja kirjasta, jota tutkailtiin jopa kyynelsilmin.

– Saimme sellaisen kirjan jonka ääressä tulemme viettämään monen monta juttutuokiota muistellen sukulaisia, tuttujamme ja rakasta isänmaatamme, päiväkeskuksen väki Eija Kankaanpään ja Heli Harhalan johdolla kiittelee.

Läsnä vasemmalla takana päiväkeskuksen ohjaaja Heli Harhala, SPR:n Luopioisten osaston puheenjohtaja Raija Vaaleri, Jouko Kokkonen ja Veikko Savula – edessä vasemmalta Tapani Hietala, Matti Rantti ja Kaarlo Lempinen.