Suven suloisuutta

Hyvää iltaa täältä Maikkarista! Meillä on ilo esitellä kesän ohjelmiston keskeiset kohdat ja kertoa hiukan myös muutoksista yhtiön sisällä.

Haemme uutta toimitusjohtajaa. Olimme kolme vuotta pätevän Heikki Rotkon partaalla etevästä Pekka Karhuvaarasta selvittyämme, mutta emme ole enää. Hyppäämme rohkeasti tulevaisuuteen.

Omistajamme ruotsalainen Bonnier -emoyhtiö piirtää tälläkin tavoin uusia suuntaviivoja. Jo silloin kun pääsimme ruotsalaisomistukseen, kivi putosi sydämeltä.

Olimme vaihtaneet tunnuslintumme pöllön pään räpsyttävään pöllön silmään ja pelkäsimme, että muutos tulisi. Olemmekin tyytyväisiä, ettei kymmenvuotinen ruotsalaisomistus ole muuttanut kovinkaan paljon. Nyt vasta alkaa tapahtua.

 

Kesästä alkaen uudistamme uutistoimintamme. On kysytty, mitä tarkoittaa uutisten ulkoistaminen. Vastaus on, että lähetämme uutisia enää ainoastaan ulkotiloista. Puuduttavat studiolähetykset jäävät taakse.

Porin Jazzin yhteyteen sijoitettu Suomi-areena on antanut esimakua jo useita vuosia. Sellaiset ohjelmat kuin Saaristoruokaa, Suomen paras grillaaja, Pieniä mökkejä lähikuvassa, Näin uudistatte huusinne ja Pukumiehet katukuvassa ovat jo valmiina odottamaan oikeaa lähetysaikaa. Ensimmäisen asteen murhat on koko perheen ohjelma parhaana katsoja-aikana ja sarja jatkuu koko kesän.

Panostamme siis ohjelmiimme. Toimistoväestämme suurin osa lähtee ja suuri osa yhtiömme konttori- ja toimistotiloista voidaan muuttaa rahaksi.  Yt- neuvottelut ovat loppusuoralla. Toimitukset on ehditty perata.

Kesän tunnustukseksi olemme valinneet vanhan viisauden: kertaus on ohjelmien äiti. Ehdolla oli myös ”uusinta on uutta”.

Tuotantoyhtiöiden tehtäväksi jää miettiä, kuinka selviydytään talvesta.  Sitä pohditaan myöhemmin. Eivätköhän ne ruotsalaiset jotain keksi.

 

Jukka Virtasen Levyraati, Riitta Väisäsen Kymppitonni sekä Aake Kallialan ja Pirkka-Pekka Peteliuksen Pulttipojat jatkavat menestystään koko kesän. Apuva, mahtavaa.

Urheilussa säästämme kustannuksia ja selostamme linjamme mukaisesti ainoastaan ulkoilmalajeja, kuten raveja, mäkihyppyä, hiihtoa, jalkapalloilua ja pesäpalloilua sekä golfia. Ne selostaa Toni Nieminen. Antero Mertarantakin on hyvä mutta liian kallis. Hän palannee opettajaksi Nastolaan tai Lammille.

Uutisikoni Lauri Karhuvaara ulkoistetaan tekemään luonto-ohjelmia. Ensimmäinen niistä on jo purkissa: Karhuvaara järkyttää lapsiperheitä Kuhmossa.

Yhtiömme kultakimpaleisiin kuuluvat toistaiseksi tuntemattomat kanavat Sub ja AVA, Ne näyttävät vanhoja filmejä öisin, jolloin erityisesti vanhukset saavat lohtua unettomuuteensa. Nova soittaa hyviä levyjä radiossa.

Myös se ohjelma jatkuu, jossa muiden ohjelmien loputtua kysytään sen kaupungin nimeä, jonka nimeen sisältyy viisi a-kirjainta. Maarianhaminan ovat keksineet jo tähän mennessä kymmenettuhannet katsojat, mutta se ei riitä. Ennen palkkiolinjan avautumista pitää pystyä vastaamaan 30 sekunnissa esimerkiksi siihen, minkä horoskooppimerkin alla ovat syntyneet Eduskunnan kansanedustajat ja mitkä ovat Keke Rosbergin, Mika Häkkisen, Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen aika-ajoajat vuodesta 1982 lähtien.

Kilpailevalta kanavalta kaapataan ennustajaeukko, joka paljastaa muutamalla eurolla tulevaisuutesi kolmen prosentin tarkkuudella.

Voi muuten olla, että muutamme Mainos-Televisiosta ja MTV-3:sta Maikkariksi muuttuneen nimemme nykykieleen sopivaksi Moikkariksi, jos ruotsalaiset suostuvat.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.