Puutarhapäivä sai väen liikkeelle

 

Puukkopaja Mummonhammas esitteli käsitöitä käytännössä.

Vuodet eivät ole veljiä keskenään, todettiin Kuhmalahdella Kultapellon puutarhalla pidetyssä Puutarhapäivässä. Viime vuonna päivää vietettiin liki 30 plusasteen helteessä, kun tänä vuonna saatiin tyytyä tästä puoleen ja päivän aluksi vesisateen kosteuttamaan kovaan tuuleen.

Kävijämäärässä viileämpi sää ei kuitenkaan näkynyt, vaan paikalle kurvasi väkeä viimevuotiseen malliin.

Vailla katosta paikalle saapuneille näytteilleasettajillekin järjestyi suojaisaa tilaa vanhan kanalan siistitystä yläkerrasta.

Puutarhapäivällä alkaa olla jo pitkät, monivuotiset perinteet. Tapahtuma sai alkunsa Puutarhaliiton järjestämästä valtakunnallisesta päivästä, mutta tempauksen ajankohdan vaihdellessa vuosittain Kultapellon puutarhalla päätettiin lyödä oman tapahtuman päivä selkeästi kalenteriin.

Pian pihoille leviävät kukat ovat varma alkavan kesän merkki.

Sopiva ajankohta löytyi toukokuun lopulta, viikkoa ennen koulujen päättäjäisiä. Linjakkuus on kasvattanut Puutarhapäivästä hiljalleen yhden Kuhmalahden väkimäärältään vetävimmistä tapahtumista.

Uutta haetaan kuitenkin edelleen. Esimerkiksi lähiruoan toivotaan nousevan tapahtumassa jatkossa entistä suurempaan rooliin. Näytteilleasettajiksi pyritään saamaan  tulevaisuudessa esimerkiksi lihatuotteiden ja leivonnaisten taitajia.

 

 

Kalle Helmisen järeä saha herätti etenkin miesväen keskuudessa kiinnostusta – eikä ihme, harvalla löytyy kotoa vastaavaa vehjettä.