Repe ja Romu kurvaavat Pälkäneelle

Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Kodin vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita nielevät Repe ja Romu saapuvat kesän alkajaisiksi Pälkäneelle. Pirkanmaan Jätehuollon kuormurikaksikko kiertää seudulla 11.6.–17.6..

Repe ja Romu ovat kolunneet maakuntaa jo muutaman vuosikymmenen, mutta suosio ei ole hiipunut. Viime vuonna kuormureilla oli Pälkäneellä noin 410 asiakasta. Metalleja paikkakunnalta kertyi yli 18 tonnia ja vaarallisia jätteitä lähes viisi tonnia. Sähkölaitteita Pälkäneeltä tuotiin Romun kyytiin 2,5 tonnia.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemia ja jätteenkäsittelykeskuksia, jotka ottavat myös maksutta vastaan kodin vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita.

– Romuja ei tarvitse varastoida kotiin odottamaan kuormurikaksikkoa. Jokaisessa kunnassa on jäteasema, joka palvelee vuoden ympäri, Pirkanmaan Jätehuollon ympäristöinsinööri Satu Kuutti muistuttaa.

Vuosien varrella kuormureihin on lastattu monenlaista jätettä aina kissanruokapurkista sähköhellaan. Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätelajit kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivulta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös jäteasemien yhteystiedot, kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan. Repe ja Romu löytyvät nykyisin myös Facebookista osoitteesta www.facebook.com/repejaromu.

Nähdään pysäkeillä! heilauttaa Repe-auton kuljettaja Petri Rannikko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?