Suojelu: WWF:n erillisestä Anderssonin rahastosta tunnustusta lintumiehille

Sääksen sydänystäville Panda-palkinto

Kun vuosikymmenestä toiseen tekee vapaaehtoistyötä tietyn lintulajin suojelemiseksi ja osallistuu kyseistä siivekästä koskevien tutkimustulosten hankkimiseen, puhutaan todella vahvasta sitoutumisesta. Jopa sydänystävyydestä lajia kohtaan.

WWF Suomi on toiminnan noteerannut. Niinpä se palkitsi Kangasalla Sääksikeskusta ylläpitävän säätiön viime torstaina 20 000 euron arvoisella Panda-palkinnolla.

– Sääksisäätiö on tehnyt hyvin konreettista suojelu- ja tutkimustyötä. On ilo palkita tällainen taho, ja uskomme, että tämä porukka jatkaa vapaaehtoistyötään tulevaisuudessakin, WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen totesi palkitsemistilaisuudessa Pohtiolammen Sääksikeskuksessa.

Säätiön nokkamiehet lupasivat, että toiminta todellakin pidetään aktiviisena vastaisuudessakin. Panda-palkinto mahdollistaa säätiön puheenjohtajan Ilmari Häkkisen ja toiminnanjohtaja Juhani Koivun mukaan sen, että Sääksikeskusta pystytään kehittämään entisestään.

– Uskon myös, että palkinnon avulla sääksi ja sen suojelutyö eri muodoissaan saadaan entistäkin paremmin kansalaisten tietoisuuteen, Koivu pohti.

Häkkisen ja Koivun lisäksi säätiön ja keskuksen aktiiveista olivat tunnustusta vastaanottamassa Jouko Alhainen, Juhani Lokki ja Risto Mattila. Kaikki pitkän linjan lintumiehiä.

WWF on jakanut Panda-palkinnon vuodesta 1999 vuosittain erillisestä Anderssonin rahastosta.

– Halusin aikoinani perustaa rahaston perintörahoillani, koska olen aina ollut luonnonsuojelija. Säätiö tekee hienoa käytännön työtä sääksen hyväksi ja jakaa arvokasta tietoa, WWF Suomen hallitukseenkin kuuluva Heidi Andersson mainitsi.

Sääksisäätiö toimii valtakunnallisesti, mutta sen kotipaikka virallisesti on Hämeenlinna, ja sen ylläpitämä Sääksikeskus puolestaan sijaitsee Kangasalla. Tärkeä osa säätiön toimintaa on tekopesäverkostojen rakentaminen. Myös seurantatutkimuksiin ja rengastuksiin osallistutaan aktiivisesti.

 

Sääksisäätiön puheenjohtaja Ilmari Häkkinen vakuutti, että WWF:n Panda-palkinnolle löytyy käyttöä jo lähiaikoina. Palkintosumma on 20 000 euroa. Kuva: Kari Saarinen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?