Haastesoutu Heposelällä jo 15. kerran

15. haastesoutu täydessä vauhdissa.

Iharin Myllytorpalla vietettiin lauantaina 6. kesäkuuta valtakunnallista Avoimet kylät -päivää ja jo perinteeksi muodostunutta kesän avausta haastesoutujen merkeissä. Haastesoutu soudettiin Heposelällä jo viidennentoista kerran.

Aurinkoinen ilma tarjosi jännittävän soututapahtuman, jonka voittajaksi ja kiertopalkinnon haltijaksi selviytyi hyvän taktiikan ja nopean soudun saavuttanut Luikala-Pohjalahti-Salmentaka Kyläyhdistys soutajinaan Aila Ylinen, Ari Peltonen, Veli-Pekka Virtanen ja Juha Ylinen.

Hyvän vastuksen antoivat toiseksi tullut Iharinkosken kyläyhdistys soutajinaan Sari Onnela, Jukka Huhtala, Sami Lehtonen ja Mikko Reinekari sekä kolmanneksi soutanut Raikun seudun kyläyhdistys soutajinaan Katariina Rasinkangas, Markku Hannula, Janne Moisio ja Riku-Sippo Uotila.

Pienen hengähdystauon jälkeen soudettiin Lady-Karpaasi -soutu, jonka kiertopalkinnon itselleen voitti Aila Ylinen (2:09). Kakkoseksi souti Sari Onnela (2:16), kolmanneksi Anna-Maija Perko (2:25) ja neljänneksi Irmeli Lehtonen (2:33).

Karpaasisoudun kiertopalkinnon tänä vuonna itselleen voitti Sami Lehtonen ajalla 2:43. Jaetulla toisella sijalla ajalla 2:50 olivat Veli-Pekka Virtanen ja Hannu Perko. Kolmas oli Kari Lehtonen (2:54) ja neljäs Jukka Huhtala (3:06).

Mahdottoman tehtävän selvittivät Anu Lehtonen ja Aaro Uusi-Marttila. Uutena lajina mukaan tullut mato-ongintakisa Iharinjoen rannalla keräsi niin isoja kuin pieniä kilpailijoita mukaan. Palkinnot jaettiin saatujen kalojen lukumäärän mukaan. Voittajaksi kahdeksalla kalalla selviytyi Kari Lehtonen. Toiseksi sijoittui Kerttu Huhtala, 6 kalaa, kolmanneksi Antti Uusi-Marttila, 3 kalaa, ja neljänneksi Matti Lehtonen, 1 kala.

Aurinkoinen sää houkutteli mukaan paljon katsojia ja kannustajia. Päivä kului kuulumisia vaihdellen sekä kahvion antimia nauttien.

Anna-Maija Perko

Iharinkosken kyläyhdistys