Kylvöt siunattiin helluntaina

Pälkäneen seurakunta ja Sydän-Hämeen Eläkeliitto järjestivät Kylvötöiden siunauksen helluntaina Pälkäneellä Tuomaalan tilalla.

Pälkäneen seurakunta ja Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys  järjestivät Kylvötöiden siunauksen helluntaina Pälkäneellä Tuomaalan tilalla. Paikalla oli 62 seurakuntalaista.

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen toukosiunaustilaisuus toukokuun lopussa Pälkäneellä Tuomaalan tilalla.

Tuomaalan tila on ollut Tuomaalan suvulla vuodesta 1882. Nykyinen isäntä, Olli Tuomaala, jatkaa tilaa viidennessä polvessa. Tila on perinteinen kotieläintuotantoon keskittynyt perheviljelmä. Tilalla on lypsy- ja lihakarjaa. Se toimittaa tilauksesta lähituotteita kuten lihaa ja perunaa pienessä mittakaavassa. Tila myy myös multaa ja vuokraa kesämökkejä.

Rovasti Jari Kemppainen pohti puheessaan siemenen ja kasvun ihmettä, ihmisen työtoveruutta Jumalan kanssa.  Miksi ruuan pitää olla halpaa, jos kerran se on ihmisen tärkein asia elämässä hengissä säilyäkseen, laadukas, hyvä ja lähellä tuotettu ruoka. Monesta muusta halutaan maksaa, miksei ruuasta? Eikö myös maanviljelijä ole palkkansa ansainnut?