Aluehallintovirasto ei myöntänyt lupaa Tavaselle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on hylännyt Tavase Oy:n hakemuksen Vehoniemen-Isokankaan harjualueen tekopohjavesilaitoksen rakentamisesta Kangasalla ja Pälkäneellä.

Hankkeen lupakäsittely on ollut pitkään käynnissä käsittelyn vaatimien selvitysten vuoksi. Hakemus koski Roineen veden johtamista ja imeyttämistä keskimäärin 70 000 kuutiota vuorokaudessa Vehoniemen-Isokankaan harjuun kolmella tuotantoalueella. Tekopohjavesi oli tarkoitus johtaa käyttöön Tampereelle ja sen ympäristökuntiin.

Hakemus hylättiin, koska aluehallintovirasto katsoi, että hankkeen toteuttaminen heikentäisi merkittävästi Keisarinharju-Vehoniemenharjun ja Keiniänrannan Natura-alueiden luontoarvoja, jotka ovat olleet Natura 2000 -kohteiden valintaperusteina.

Asian käsittelyssä sovellettiin vesilakia ja luonnonsuojelulakia. Erityisesti ratkaisuun vaikuttivat suojeltuun harjumetsäluontotyyppiin, Keiniänrannan alueeseen ja Punamultalukon suppasuohon kohdistuvat vaikutukset, toiminta-alueen rikkonaisuus sekä vaikutusarvioiden ja toimivuuden epävarmuus toiminta-ajaksi arvioidun sadan vuoden aikana.

Päätöstä tehtäessä aluehallintovirastossa äänestettiin.

Kommentit (4)

 1. Nimetön

  Kiitos ja aamen. Hieno päätös avilta, mutta katsotaan valittaako Tavase Oy. Kuinkahan siellä harjussa ennallistetaan luonto, meneehän siellä putki poikineen ja kaivoja kaivettu? Mitenkähän nyt Aapiskukon käy, joko bensan myynnille tulisi, kun Tavase ehkä poistuu takavasemmalle? Voisi Jokela nyt alkaa suunnittelemaan tekopohjavesilaitosta Pyynikin harjuun, kyllä se vesi sielläkin suodattuu!

 2. Nimetön

  Kyllä tavasessa löytyy vielä joku idiootti, joka lyö päätänsä seinään valituksien tekemisellä. Lupahan on saatava keinolla millä hyvänsä, jotta saadaan myytyä lupavalmis kokonaisuus ulkomaaaiseen omistukseen . Kauppoja on jo hierottu, ja lupauksia annettu, joten vielä on tulevan kauppasumman pohjalta rahoja tuhlattavana etukäteen, josta jää vielä mukava voitto itselle. Rahansiirto turvaan tulevilta velkojilta on vielä kesken. Vai mitä Jokela?

 3. naturel

  Jep, sieltä punamultalukosta olisi kiva saada sitten melkoisen ripeästi ne sinne kuulumattomat pömpelit ja putket pois.

  Pahaa pelkään että sinne jäävät kun Tavase häipyy maisemista häntä koipien välissä…

 4. Nimetön

  Lupavalmista velatonta pakettiahan sitä juu ovat vaan tehneetkin. Ette kai vaan ole luulleet, että Jokela& kumppanit sitä vettä itse ala valmistamaan. Kyllä se on joku muu, joka voi aloittaa puhtaalta pöydältä itse tavasen konkurssin jälkeen . Samaa temppua tehdään Talvivaarassakin paraikaa. On aivan sama tehdäänkö vettä tai metallia, luikerot sen osaa vaikka paskasta …

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?