Kangasala saa oman triathloninsa

Heinäkuussa ensi kertaa kisattavasta Kangasala Triathlonista kaavaillaan pitkää perinnettä. Edellytyksiä on, sillä kisakeskuksena toimii kuntoutumiskeskus Apila Vesijärven rannalla ja kisaan oli ilmoittautunut yli 130 kuntoilijaa jo kolme kuukautta ennen kilpailupäivää. Sittemmin osallistujamäärä on noussut lähes 180:een. Tähän mennessä nuorimpien ilmoittautuneiden kilpailijoiden syntymävuosi on 2010 ja vanhimpien 1949.

Kisata voi kolmessa eri sarjassa. Kello 10 alkaa lasten kisa, kello 12 kuntomatka ja kello 15 kovakuntoisimpien sarja kuntoplus. Kuntoilijoiden matkoina ovat 500 metrin uinti, 15 kilometrin pyöräily ja neljän kilometrin juoksu tai kävely. Tiukimmassa sarjassa on tuhannen metrin uinnin ja 30 kilometrin pyöräilyn päätteeksi kahdeksan kilometrin juoksumatka.

Tapahtuman järjestelyissä on mukana iso joukko kangasalalaisia seuroja: Kisa, Melojat, Uintiseura, VPK ja Rento MC. Kisajärjestelyissä on mukana myös Kangasalan kunta, jonka 150-vuotisjuhlatapahtumien sarjaan kisa on liitetty. Tapahtuman nimikkourheilijoina ovat Johanna Virtanen ja Jarmo Hast.

– Tärkeintä meillä on liikunnan ilo ja riemu, yhteisöllinen Kangasala Triathlon -henki ja oman tason mukainen itsensä voittaminen, kuvailee tapahtumajärjestäjä Simo Hillo.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.7., ja kilpailupäivä on 25. heinäkuuta.