Pälkäneen Musiikkiteatterin Huvila vierailee Laitikkalassa ja Haltialla

Terapiaa huvilassa. Kuva Pälkäneen musiikkiteatterin esityksestä Valkeakoski-opiston Pälkäneen osaston kevätjuhlassa.

– Ihanaa, upeaa, uskomatonta. Ajattele, Unelma; ministeri Kukkosen huvila meidän hoidossa koko kesän. Työtä vain on melkoisen paljon; perunan istutus, ladon maalaus, halkojen hakkuu ja vaikka mitä.

Tästä saavatkin Vadelma ja Unelma loistoidean: perustetaan huvilalle Spa & Brainless Rauniohermo –hoitola, ja terapioiden (tarjolla on muun muassa multa-, musiikki-, maalaus-, itku- ja nauruterapiaa) ohella tulevat myös työt tehdyiksi.

Tämä on Pasi Revon Pälkäneen Musiikkiteatterille kirjoittaman ja ohjaaman Huvila-näytelmän perusidea, mutta mukaan mahtuu myös vaalirahasotkuja, moottoripyöräjengiläisiä, neuvokas pikkutyttö ja vaikka mitä. Ja koska kyseessä on musiikkiteatteri, näytelmässä kuullaan myös monta tuttua sävelmää aina Jenni Vartiaisen melko tuoreesta Junat ja naiset –hitistä Andrew Lloyd Webberin Et itkeä saa, Argentiina –klassikkoon.

Musiikkiteatteri esitti Huvilaa kolme kertaa toukokuussa Yhteiskoulun Auditoriossa, mutta lähtee viimevuotiseen tapaan myös pienimuotoiselle kesäkiertueelle Pälkäneen kyliin. Lauantaina 27.6. näytelmän voi nähdä Laitikkalan Seurantalolla kello 19 ja sunnuntaina 28.6. Haltian torpalla kello 14.

Koska ideana on järjestää vanhanajan ohjelmalliset iltamat, näytelmän jälkeen voi pistää jalalla koreasti, eli luvassa on puolitoista tuntia tanssia musiikkiteatterilaisten tahdittamana. Sekä Laitikkalan että Haltian kyläyhdistykset järjestävät tilaisuuteen kahvituksen.

Huvila-näytelmässä esiintyvät Aira Pitkänen, Teija Kari, Marja-Liisa Suomalainen, Annukka Linnainmaa, Eveliina Virtanen, Matti Aaltonen, Päivi Kosonen, Raija Vaaleri, Marjatta Saarinen, Anneli Malkki sekä Maria Aaltonen, joka yhdessä Pasi Revon kanssa huolehtii myös musiikin säestyksestä.

Lavastuksesta ja puvustuksesta on vastannut Ritva Aaltonen sekä tekniikasta Jouni Ahlgren.

”Otamme siis yhteyden kaikkeuteen. Istukaapa tuohon vierekkäin ja laittakaa kädet antenniksi. Noin. Ja sitten annamme musiikin virrata luoksemme.”