Kitaristi arvostaa järjestäjien talkoomeininkiä

Mika Maijala ei enää erityisemmin nauti matkanteosta keikkapaikoille, mutta itse soittaminen on yhä silkkaa riemua. Tänä kesänäkin A. Aallon Rytmiorkesteri lähtee esiintymään joka viikonloppu.

Soittamisen palo roihuaa kitaristi Mika Maijalan rinnassa yhä vahvana. A. Aallon Rytmiorkesterin perustajajäseniin kuuluva ylöjärveläinen kuusikielistaituri myöntää, etteivät keikkamatkat enää tunnu sellaisilta elämyksiltä kuin nuorempana, mutta itse esiintyminen on edelleen yhtä juhlaa.

– Nykyään meillä on tekniikkaväki ihan erikseen eikä enää edes omaa keikkabussia. Toimimme niin, että palkkaamamme porukka menee keikkapaikalle hyvissä ajoin kasaamaan äänentoistovehkeitä. Me tulemme vasta hieman ennen esiintymistä haistelemaan ilmapiiriä ja nousemme jo kohta lavalle, Maijala kertoo.

Ratkaisu säästää soittajien fyysisiä ja henkisiä voimia mutta maksaa silkkaa rahaa. Uhraus on kuitenkin summansa arvoinen, sillä nyt bändi välttyy turhalta odottelulta ja säästää energiansa itse keikkaan, josta tuleekin sitten vahvempi suoritus.

Bändin show koetaan ensi lauantaina Aitoon Kirkastusjuhlilla. Aaltojen edellisestä Kirkastus-keikasta on kulunut jo vuosi poikineen, mutta paikan fiilis on hyvin Maijalan muistissa.

– Hieno tapahtuma. Jotenkin ne pitkät perinteet tekevät Kirkastuksesta erityislaatuisen. Ja onhan niin, että harvassa paikassa enää kyetään moiseen talkootyöhön, jota Aitoossa vielä jaksetaan tehdä, kitaristi pohdiskelee.

– Olen ollut Kirkastusjuhlilla paitsi soittajana, myös yleisön edustajana. Muistan takavuosina nähneeni siellä livenä ainakin Popedan, J. Karjalaisen ja Apulannan keikat.

 

A. Aallon Rytmiorkesterissa vaikuttavat kitaristi Mika Maijalan (vas.) lisäksi laulusolisti Vesa Järvensivu, rumpali Mikko Kaski, kitaristi Jouko Maijala sekä basisti Timo Järvensivu. Viimeksi mainittua ei vielä näy yhtyeen promokuvissa.

Albumi tehty valmiiksi

Festivaalityyppisiä esiintymisiä A. Aallon Rytmiorkesterilla ei ole kovin runsaasti. Keikkaa on kyllä kesällä joka viikonlopulle, mutta areenoina ovat yleisimmin tanssilavat ja viihderavintolat.

Rytmiorkesteri tiedetään monipuoliseksi comboksi, joka on omiaan Aitoon ylälavalle eli niin sanottuun Juhlataloon. Yhtyeen settiin mahtuu maukasta musaa 1960–lukuvaikutteisesta rautalankabeatista silkkaan rock and rolliin ja rauhallisempaankin tunnelmointiin.

Kirkastus-ohjelmistoon Maijala lupailee paitsi vanhaa, vahvaksi havaittua Aalto-materiaalia,  myös makupaloja jo taannoin valmiiksi tehdyltä mutta toistaiseksi julkaisemattomalta pitkäsoitolta. Edellisestä albumista on kulunut aikaa jo reilu vuosikymmen.

– Meillä on julkaisemisesta neuvottelut yhä kesken erään suuren levy-yhtiön kanssa, joten odotellaan nyt toistaiseksi rauhassa, Maijala toteaa.

Kitaristin omaan kesään kuuluvat keikkojen lisäksi myös moottoriurheilulliset menot. Maijalan 15-vuotias poika nimittäin ajaa kartingia, ja isä häärää kisamatkoilla mukana mekaanikon roolissa.