Kymmenes kerta

Aarno Lahti Pajulan kylästä soittaa haitaria maalaismarkkinoilla 2014.

Pohjan kylä täyttyy väestä ja autoista ainakin yhtenä päivänä vuodesta, kun kylällä on perinteiset Maalaismarkkinat. Tänä vuonna ilmassa on mukavan markkinatunnelman lisäksi juhlan tuntua, sillä tapahtuma täyttää kymmenen vuotta.

Maalaismarkkinamyyjien tarjonta painottuu paikallisten tuotteisiin, kuten kotitekoiset leipomukset ja kudonnaiset. Kauempaa saapuvien käsityöläisten kojuilta löytää ainutlaatuisia tuotteita esimerkiksi sisustukseen ja pukeutumiseen. Kirpputoriosastolla on jälleen monipuolista pengottavaa aarteiden etsijöille.

Maalaisten markkinoille voi tulla huoletta vaikka tyhjin vatsoin ja kuivin suin, sillä tarjottava ei tule loppumaan. Paikalliset yhdistykset valmistavat jokaiseen makuun suolaista ja makeaa. Terveydentilansa voi tarkastuttaa Diabetesyhdistyksen osastolla.
Kuhmalahden Kisa järjestää leikkimielistä ohjelmaa kaikenikäisille ja Rantaselta tullaan paikalle hevosen, ponin ja kanojen kanssa. Kirjastossa on poistomyyntiä ja Kolmen polven -näyttely kättentaitoja eli Lantusen suvun puu- ja huovutustöitä.

Tämän vuoden mehevin markkinatapaus on piirakkakilpailu. Kilpailussa on kaksi sarjaa eli makea ja suolainen. Osallistua voi joko toiseen tai molempiin. Leipurin tulee leipoa halkaisijaltaan enintään 25-30 senttinen piirakka ja tuoda se kello 10-10.30 välisenä aikana kirjastotalon entiseen pilates-saliin. Piirakkavuoan pohjaan tekijä laittaa nimensä ja puhelinnumeron. Kolmen hengen raati maistelee voittajapiirakat, joiden leipojat palkitaan Tiina Anttilan uniikkikäsityöllä ja kunniakirjalla.

Maalaismarkkinat Pohjan kylässä, Rautajärventie 22, lauantaina 4.7. kello 10-13. Parkkipaikkkoja liikerakennusten pihoissa, entisen kunnantoimiston pihapiirissä ja teiden varsilla. Rautajärventien varteen Pohjan keskustassa parkkeeraminen on kielletty.