Repe ja Romu kurvaavat Kangasalle

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurikaksikko Repe ja Romu kiertävät Kangasalla 7.7.–22.7. ja ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Repe ja Romu ovat kiertäneet maakuntaa jo muutaman vuosikymmenen, mutta kaverusten suosio ei ole hiipunut.

Viime vuonna kuormureilla oli Kangasalla lähes 800 asiakasta. Metalleja kertyi noin 24 tonnia ja vaarallisia jätteitä 8,5 tonnia. Sähkölaitteita tuotiin Romun kyytiin 4,3 tonnia.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätteenkäsittelykeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

– Romuja ei siis tarvitse varastoida kotiin odottamaan kuormurikaksikkoa. Jokaisessa kunnassa on jäteasema, joka palvelee vuoden ympäri, Pirkanmaan Jätehuollon ympäristöinsinööri Satu Kuutti muistuttaa.

Vuosien varrella kuormureihin on lastattu monenlaista jätettä aina kissanruokapurkista sähköhellaan. Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätelajit kannattaakin tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivulta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös jäteasemien yhteystiedot, kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?