”Amerikan kannel” soi Kuohijoen klubilla

Monessa kokoonpanossa soittava Ville Leppänen edustaa Suomea Bluesin Euroviisuissa eli European Blues Challenge 2015 -kilpailussa.

Instrumentaalivoittoista slidemusiikkia soittava Southpaw Steel’n’Twang villitsee viimekesäiseen tapaan Aslak and The Eskimos Klubilla. Ville ”Lefty” Leppäsen trio esiintyy Kuohijoen klubilla lauantaina 18.7.

”Amerikan kanteleen” taituri kuuluu steelkitaristien eliittiin. Keikoilla Lefty Leppänen vaihtaa lennossa steelkitarasta akustiseen tai sähkökitaraan. Erityisen mieltynyt hän on havaijinkitaraan, jota soitetaan lappeellaan sylissä ja kieliä liu’utetaan metallitangolla tai -putkella. Kantrimusiikin kulmakiviin kuuluva Pedal Steel-kitara on kehitelty havaijinkitarasta.

Southpaw Steel’n’Twang tarjoaa bluesilla, americanalla, surf rockilla, progella, jazzilla ja kantrilla maustetun musiikkimatkan maailmalle. Yhtyeen viime vuonna ilmestynyt esikoislevy Hale´s Pleasure Railway keräsi ylistystä alan harrastajien keskuudessa eri puolilla maailmaa. Bändi on kutsuttu syyskuussa ensimmäisenä suomalaisbändinä St. Louisin vuotuiseen steelkitaratapahtumaan.

Southpaw Steel’n’Twangin riveissä soittavat Ville ”Lefty” Leppänen (kitarat ja laulu), Tero Mikkonen (rummut, perkussiot, ukulele) ja JP Mönkkönen (sähkö/kontrabasso, akustinen kitara). Bändin keulahahmo Ville ”Lefty” Leppänen kurittaa erilaisia kitaroita monessa muussakin kokoonpanossa. Niistä Lena & The Slide Brothers edustaa Suomea European Blues Association -järjestön bändikilpailussa Italiassa.

Southpaw Steel’n’Twang -yhtye vasemmalta oikealle: basisti JP Mönkkönen, rumpali Tero Mikkonen ja kitaristi Ville ”Lefty” Leppänen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?