Kirkkovenekiertue saapuu Pälkäneelle ja Kangasalle

Wene-WiOL saapuu Roineelle. Kuva: Juha Luukkonen

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien perinteinen kirkkovenekiertue Wene-WiOL saapuu tänä kesänä Roineelle. Kuoro konsertoi Pälkäneen, Kangasalan ja Längelmäen kirkoissa.

Tämä on 29. kesä, kun kuorolaiset lähtevät esittämään maallista ja hengellistä sekakuoromusiikkia keskelle suvista Suomea. Luvassa on vaihtelevaa kuoromusiikkia suomalaisista klassikoista armenialaiseen kuoroperinteeseen. Ohjelmisto koostuu muun muassa Dmitri Bortnjanskin, Leevi Madetojan ja Jean Sibeliuksen teoksista.

Päivämatkat kuoro taittaa kirkkoveneillä, ja yöpyminen tapahtuu teltoissa metsässä retkeillen. Matkan kiintopisteitä ovat kirkkokonsertit, joiden ohjelmistoa tämä noin 25 hengen kuoro on harjoitellut jo tammikuusta lähtien. Kuoroa johtaa MuM Erkki Nurmi.

Retki alkaa konsertilla Pälkäneen kirkossa sunnuntaina 19.7. kello 13. Pälkäneen konsertin jälkeen alkaa varsinainen soutuosuus. Tiistaina 21.7. kello 18 on ohjelmassa konsertti Kangasalan kirkossa. Viimeinen konsertti on lauantaina 25.7. kello 17 Längelmäen kirkossa, jonne myös veneretki päättyy.

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat on helsinkiläinen opiskelijasekakuoro, jonka riveissä laulaa joukko enemmän tai vähemmän itäsuomalaisia nuoria.