Kylmä uintivesi jarruttaa triathloninnostusta

Kukkia triathlon starttaa lauantaina kello 10 ja lyhemmät riatlonit kello 11.10 ja 11.20.

Luopioisten kesän kohokohta, Kukkia Triathlon kerää lauantaina väkeä kirkonkylän uimarantaan.

Vuosi vuodelta enemmän osanottajia vetäneen kuntoilutapahtuman kasvu saattaa taittua tänä vuonna, sillä maanantaina ennakkoilmoittautuneita oli vasta 140. Viime vuonna osanottajia oli 300.

– Kukkian 18-asteinen uimavesi nostaa kynnystä etenkin lyhyellä matkalla. Pitkällä matkalla useimmilla on märkäpuku, eikä veden lämpötila niin haittaa, liikuntasihteeri Petri Ketola sanoo.

Kasvun taittuminen on myönteinen ongelma, sillä edellisvuosina on jo harkittu osanottajamäärän rajoittamista turvallisuussyistä.

Suurin hässäkkä on lyhemmän matkan eli riatlonin uintiosuudella. Lähtö porrastetaan tänä vuonna niin, että miehet lähtevät kello 11.10 ja naiset kymmenen minuuttia myöhemmin. Pitkä matka starttaa entiseen tapaan kello 10 ja lasten duathlon kello 11.30.

Triathlonissa uidaan 600 metriä, pyöräillään 52 kilometrin lenkki Kukkian ympäri ja juostaan 13 kilometriä Haltianselän ympäri. Riatlonin uintiosuus on 200 metriä, pyöräily 13 kilometriä ja juoksu neljä kilometriä. Lasten duathlonissa uidaan 25 metriä ja juostaan 300 metriä.

Osoitteessa liikunta.palkane.fi/fi/kukkia-triathlon voi ilmoittautua torstaihin kello 15 saakka. Paikan päällä mukaan pääsee tasarahalla (triathlon 20 euroa ja riatloni 15 euroa).

– Suuri osa ilmoittautumisista tulee viime päivinä. Tänä kesänä säät ovat olleet sen verran vaihtelevia, että entistä useampi saattaa seurata ennusteita viimeiseen saakka. Tosin eihän säällä ole kilpailijoille juuri merkitystä, mutta rannan piknikpäivä kärsii, jos on kylmä tai sataa, Petri Ketola sanoo.

Triathlonin vuoksi liikennettä Rajalantiellä rajoitetaan lauantaina aamusta alkaen. Myös osanottajat ohjataan rantaan Niementien kautta.