Rakkaus voittaa aina lopulta, kyse on tahdosta

Viime vuosina on suomalainen yhteiskunta siirtynyt suuria askelia eteenpäin myös rakkauden tiellä. Tahdon2013-kampanja pyyhkäisi Suomen läpi voimallisesti. Kansalaisista suuri osa ilmaisi pitävänsä samaa sukupuolta olevien parisuhteita samanarvoisina heteroliittojen kanssa ja vaati avioliittolain päivitystä.

Kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta allekirjoittaneen 166 851:n suomalaisen ansiosta Suomen eduskunta antoi aloitteelle siunauksensa marraskuussa 2014. Kansamme edustajat lähettivät sen tärkeän viestin, että yhteiskunta tunnustaa kahden aikuisen toisiaan rakastavan ihmisen liiton arvon, ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Rakkaus, toisen ihmisen läheisyys ja kumppanuus, seksuaalisuus, sekä sosiaalinen hyväksyntä ovat ihmisen perustarpeita. Romanttinen parisuhde ja perheenmuodostus ovat tärkeitä tavoitteita suurimmalle osalle ihmisistä, seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Siksi tämä viesti yhteiskunnan hyväksynnästä on niin tärkeä heille, keitä se koskettaa.

Yhteiskunnan hyväksyntä on erityisen tärkeä sateenkaariperheissä eläville lapsille. Kymmenien vuosien tutkimukset osoittavat, että huoli lapsen kehityksestä samaa sukupuolta olevien vanhempien perheessä on turha. Tärkeintä on rakkaus, lapsen hyväksyminen sellaisena kuin hän on, ja vanhempien henkinen hyvinvointi.

Suomi on mukana globaalissa taistelussa homoseksuaalien kansalaisoikeuksien puolesta. Tämä taistelu on verrattavissa historiallisesti suuriin taisteluihin mustaihoisten ja naisten oikeuksista. Viime vuosina demokraattiset sivistysvaltiot yksi toisensa jälkeen ovat tunnustaneet homojen parisuhteet lain edessä yhdenvertaisena. Tärkeänä suunnannäyttäjänä USA:n korkein oikeus linjasi kesäkuussa, että avioliiton kieltäminen homoilta oli perustuslain vastaista.

Uusi merkittävä piirre tässä kansalaistaistelussa on sosiaalisen median käyttö ja sen aikaansaama globaali yhteisöllisyys ihmisten kesken ympäri maailman. Tulevaisuudessa kansalaiset saavat äänensä paljon entistä paremmin kuuluviin ja kansalaisaloitteisiin pohjautuvat uudistukset tulevat muuttamaan yhteiskuntaamme yhä nopeammin.

Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksynnän näyttäminen lisää varmasti Suomessa elävien onnellisten perheiden ja ihmisten määrää. Suomen kansa ja eduskunta ovat antaneet siunauksensa homoliitoille, nyt on enää kyse lain toimeenpanemisesta.

Me poliittisen puolueen jäseninä uskomme vakaasti tasa-arvoisen avioliittolain sisältöön ja toivomme hallituksen esittelevän sen eduskunnalle rohkeasti, luottavaisena tulevaisuuteen ja näin näyttäen tunnustavansa myös eri tavoin tuntevien Suomen kansalaisten ihmisarvon.

Rakkaus voittaa aina lopulta, siksi olemme mukana edistämässä tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä Suomessa.

Ari Wigelius

Tiina Salmi

Iida Viljanen

Tamperelaiset demarit