Sahalahtelaista taidetta Haiharan tallissa

Tämän viikon sunnuntaihin saakka on vielä mahdollista katsastaa sahalahtelaisen taiteilijapariskunnan luomuksia Tampereella Haiharan taidemuseon tallirakennuksessa. Anssi Kasitonnin ja Maria Stereon yhdessä valotaiteilija Alpo Nummelinin kanssa pystyttämää näyttelyä pääsee ihailemaan päivittäin kello 12-18.

Haamuarmeija-nimisessä näyttelyssä Nummelinin valotaideasetelmat ovat nähtävissä tallin yläkerrassa. Alakerta on sahalahtelaisavioparin valtakuntaa. Maria Stereon posliinista, lasista ja muovista koostama kolmiosainen Usko, Toivo, Rakkaus –teos on yksi näyttelyn puhuttelevimpia luomuksia. Niin siinä kuin monessa muussakin Stereon taideteoksessa visualisoidaan taiteilijan teini-iän tuntemuksia ja kokemuksia vahvasti säännellystä elämästä uskonliikkeen vaikutuspiirissä.

Aviomiehensä Anssi Kasitonnin Haiharaan tuoma taide liippaa tuttuun tapaan likeltä populaarikulttuuria. Fyysisesti vaikuttavin on pahvista, kultamaalista ja elektroniikasta rakentunut Sirkushevonen, mutta lentikulaariprinttien muodostamaa Kaikki hyvät -kokonaisuutta jää helposti katselemaan vieläkin pidempään.

Haamuarmeija Haiharan taidemuseon tallirakennuksessa 4.-26.7.2015. Avoinna päivittäin klo 12-18.