Komediaa kesäillassa

Viikossa aikuiseksi kertoo aikuisten kesäleiristä. Komedia nähdään lauantai-iltana Niitty-Seppälän pihan ulkoilmanäytöksessä.

Kesäillat hämärtyvät jo niin, että Niitty-Seppälän kesätorin pihaan voidaan jälleen lauantaina kantaa penkit ulkoilmaelokuvaa varten. Lauantaina 1.8. kello 22.30 katsotaan Johanna Vuoksenmaan ohjaamaa ja käsikirjoittamaa Viikossa aikuiseksi -komediaa.

Minttu Mustakallion, Iina Kuustosen ja Taneli Mäkelän tähdittämä elokuva kertoo toisilleen tuntemattomista miehistä ja naisista, jotka haluavat viettää toisenlaisen kesälomaviikon houkuttelevan oloisella aikuisten leirillä. Kun esittelyvideolla harjat hulmuten laukkaavat hevoset paljastuvatkin vain vapaan mielen symboleiksi ja leirin vetäjä karkaa koiransa synnytykseen, joutuvat leiriläiset etsimään kasvun aineksia itsestään ja toisistaan.

Leiri saaressa ei ehkä täytä tuotelupausta ”elämän ihanimmasta viikosta”, mutta entisellään sieltä ei kukaan arkeensa palaa.

Ulkoilmaelokuvan Pälkäneelle tuo kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä.

 

Amy Winehouse pakeni mainetta ja kuuluisuutta päihteisiin. Kiitetty dokumentti kertoo 27-vuotiaana kuolleen artistin karun tarinan.

Ylistetty Amy K-Kinossa

Kaksi levyä julkaissut Amy Winehouse liittyi neljä vuotta sitten 27-vuotiaana kuolleiden rocktähtien kerhoon. Ennen häntä saman kohtalon olivat kokeneet muun muassa Kurt Cobain, Jim Morrisson, Jimi Hendrix ja Janis Joplin.

Alkoholimyrkytykseen menehtyneen tähden koskettava tarina päätyi valkokankaalle, kun ylistetty dokumenttielokuvien tuottaja Asif Kapadian tarttui aiheeseen. Hän sai käyttöönsä runsaasti kotivideoita, kännykkävideoita, digitaalisia valokuvia ja äänitteitä.

Kulissien taakse johdateltava katsoja ymmärtää, että nuori lahjakkuus oli muutakin kuin päihteillä käyvä ihmisraunio, jonka toilailuista mediat repivät kaiken irti. Täysiä tähtiä keräävä dokumenttielokuva nähdään Kangasala-talon K-Kinossa sunnuntaina 2.8., tiistaina 4.8. ja torstaina 6.8. kello 19.