Niilo Rauhalan virsiä ja runoja Luopioisissa

Niilo Rauhala.

Virsirunoilija, rovasti Niilo Rauhala vierailee Luopioisten kirkossa tulevana lauantaina. Oulussa asuva Rauhala (s. 1936) on toiminut pappina Kemissä 36 vuotta, joista kaksi vuosikymmentä sairaalateologina. Hän on myös ollut jäsenenä Kirkon virsikirjakomiteassa vuosina 1974–84. Nykyisessä virsikirjassa on 13 Rauhalan kirjoittamaa virttä ja lisäksi 14 suomennosta.

Rauhala on julkaissut 27 runokokoelmaa ja hän on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon vuosina 1974 ja 1988. Vuonna 1980 hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali.

Kello 15 alkavassa tilaisuudessa lauletaan Rauhalan sanoittamia nykyisen virsikirjan virsiä. Virsien lomassa Rauhala kertoo niiden taustoista ja lausuu myös muita runojaan. Virsilaulua säestää dir. mus. Rauno Myllylä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siinä kerätään kolehti tilaisuuden kustannusten kattamiseen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?