Niitty-Seppälässä Viikossa aikuiseksi, K-Kinossa dokkari Amy Winehousesta

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä saapuu lauantaina Niitty-Seppälään Pälkäneelle. Myöhäisillassa eli alkaen kello 22.30 Niitty-Seppälän kesätorilla katsellaan kotimainen elokuva Viikossa aikuiseksi. Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa joukko toisilleen tuntemattomia miehiä ja naisia haluaa viettää toisenlaisen kesälomaviikon houkuttelevan oloisella aikuisten leirillä Turun saaristossa. Kun esittelyvideolla harjat hulmuten laukkaavat hevoset paljastuvatkin vain vapaan mielen symboleiksi, ja leirin vetäjä karkaa koiransa synnytykseen, joutuvat leiriläiset etsimään kasvun aineksia itsestään ja toisistaan. Leiri saaressa ei ehkä täytä tuotelupausta ”elämän ihanimmasta viikosta”, mutta entisellään sieltä ei kukaan arkeensa palaa.

Sunnuntaista alkaen Kangasala-talossa nähdään K-Kino Special -näytöksissä dokumenttielokuva Amy Amy Winehousen elämästä. Esityksiä on tulevan sunnuntai-illan lisäksi ensi viikon tiistaina ja torstaina. Kaikki näytökset alkavat kello 19.

Vain kaksi albumia julkaissut Amy Winehouse on kiistatta yksi brittiläisen musiikin suurimpia ikoneita. Hänen lauluääntään on kuvailtu yhdistelmäksi Billy Holidayta, Dinah Washingtonia ja Sarah Vaughania. Amy Winehouse oli poptähti täynnä soulia, rajoja rikkova musikaalinen lahjakkuus.

Amy pureutuu tähden elämään sensaatio-otsikoiden läpi, kertoen tarinan lahjakkaasta artistista, joka menehtyi aivan liian varhain.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?