Ruisrockin tunnelmaa Kostianvirran varrella

Netta Laukkanen, Moona Lindholm, Ella Laukkanen, Sallamari Knuutinen ja Halla Dahl viettivät poppiknikkiä Kostianvirralla.

Ei voisi oikeastaan veneilijää hienommin toivottaa tervetulleeksi paikkakunnalle. Kostianvirran nurmikko on täynnä Suomipoppia laulavaa väkeä, kun vene lipuu esiintymislavan vierestä ihan kuin Turun Ruisrockissa.

Perjantai-iltana laulettu kimppakaraoke osoitti, miten mahtava esiintymisareena Varamaalla onkaan. Vierasvenelaiturin vierelle Kostian juhlavuodeksi valmistunut lava on suotta jäänyt olemattomalle käytölle.

Nurmikolle piknikvilttiensä kanssa levittäytyneet kuulijat saivat todistaa pälkäneläistä musiikkiosaamista parhaimmillaan. Yhteislauluiltaa varten koottu bändi Eetu Järvinen (kitara), Petri Tuomioja (kitara), Arto Karppinen (koskettimet), Mikko Kaipainen (basso) ja Miika Tuomioja (rummut) tarjosivat herkkua sekä solisteille että kuulijoille.

Kimppakaraoken esilailajat olivat treenanneet bändin kanssa parikymmentä Suomipop-kappaletta, joihin yleisö saattoi yhtyä yhteislauluvihkon kanssa. Elävän musiikin yhdistyskin hankkii olemassaolon oikeutuksensa kasvattamalla uusia soittajia ja laulajia. Siksi esilaulajista eniten ilahduttivat nuoret Helmi Raivio ja Eveliina Virtanen. Oona Tuomioja, Jaakko Sorrela, Vera Suutari ja Heikki Nyman on nähty mikrofonin varressa jo muutamassa Sykkeen tilaisuudessa aiemminkin.

Lisäksi kimppakaraoken toista kertaa järjestänyt Pauliina Jaakkola oli houkutellut solisteiksi Päivi Kososen, Minna Liljedahlin, Noora Rosbergin ja Petri Tuomiojan.

Parhaiten rantaan kokoontuneet reilut 150 kuulijaa innosti laulamaan Jaakko Sorrela Zen Cafe- ja Badding-klassikoillaan. Osa esilaulajista esitti kunnianhimoisia tunnelmapaloja, joita oli hieno kuunnella, mutta vaikea laulaa mukana.