Rautajärvi radiossa markkinaviikonloppuna

Marjo jäsenkorjaaja Arja Annalan vastaanotolla Rautajärvellä. Kuva: Päivi Leino/Yle.

Rautajärven kesä huipentuu lauantaina kello 10 alkaviin markkinoihin ja kello 20 käynnistyviin markkinatansseihin, joissa esiintyy Tuula Heikkilä & Titanic.

Rautajärvi on päivän aikana esillä myös Radio Suomessa, kun toimittaja Päivi Leinon kesäsarja esittelee aktiivista hämäläiskylää. Kello 12.12 alkavassa Kylillä -ohjelmassa vieraillaan entisessä säästöpankin talossa, jossa jäsenkorjaaja antaa apua monenlaiseen vaivaan. Naapurissa palveleva Hippeläisen sekatavarakauppa täyttyy puheensorinasta ja vaikka minkälaisesta myytävästä. Lisäksi tutustaan Jussi-Sakari Järviseen; sikatilalliseen joka aloittaa makkaranteon possujen kasvatuksesta.

– Rautajärvellä on pitkä ja monipolvinen historia, mutta ei runsautta puutu nykyisyydestäkään, Leino esittelee lauantaisen ohjelman kohdetta.

Kesälauantaisin lähetettävässä Kylillä-ohjelmassa hän koluaa elävän suomalaisen maaseudun talleja, mökkejä, kylätaloja, pihamaita ja myllyjä ja tapaa ihmisiä kotikonnuillaan.

– Tuntuu siltä, että jokaiseen joenmutkaan, pellonlaitaan, kylänraitille ja harjunreunaan on tiensä löytänyt yritteliäs kaivonkatsoja, mylläri, lossinkuljettaja, hevosen saunottaja, karkkitehtailija, makkarantekijä, sekatavarakauppias, jäsenkorjaaja tai lampaankasvattaja.

 

Jussi-Sakari ja Saija Järvinen chorizomakkaran teossa. Kuva: Päivi Leino/Yle.

Rautajärven markkinat la 1.8. klo 10–14.

klo 10 Frisbeegolf-kisa alkaa

klo 11.45 laulua, Soilat

klo 12 Käkigolfin Matti sanailee ja kyläyhdistys muistaa kylään muuttaneita ja syntyneitä

klo 12.30 Luopioisten sahtimestaruus ratkeaa

klo 13 arpajaiset

Myyntipöydät täynnä tavaraa, Markku moottorisahaa ja sepät takovat. Antero, Arvo ja Merja soittavat.

Jari ja Marja Hippeläisen sekatavarakaupan henkilökuntaan kuuluu myös kissoja kuten Lulu. Kuva: Päivi Leino/Yle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?