Pälkäne tuottaa ja palvelee: Osanottajamäärä nousee yli 130:n

Näyttelystä rakentuu ennätyssuuri

Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttelyä rakentava toimikunta kävi läpi, että järjestelyt etenevät aikataulussa. Kuvassa Pia Rämö (vasemmalla), Mia Sorri, Sirkku Nevaranta, Teemu Järvenpää, Mirjami Valli, Anssi Kukkonen, Satu Ukkonen, Jaana Koivisto-Virtanen ja Seppo Kääriäinen.

Pälkäneen palvelut esittäytyvät elokuun lopussa Aitoon Honkalassa. Kuuden vuoden tauon jälkeen järjestettävä Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely kerää ennätysmäärän näytteilleasettajia. Osastoja oli varattu yli 130, kun ilmoittautumisaika päättyi perjantaina.

– Vielä on joitain virityksiä kesken. Jotkut pienyritykset pohtivat, miten pääsisivät irrottautumaan näyttelyviikonlopuksi ja muutamat isommat miettivät, kuinka olisivat tapahtumassa esillä, näyttelysihteeri Pia Rämö kertoo.

Näyttelykokonaisuus alkaa hahmottua, kun yrityksiä ja yhdistyksiä ryhdytään sijoittelemaan näyttelyalueen kartalle. Osastoja tulee ala- ja ylälavalle, ulkotelttaan ja pihalle.

Näytökset ja muu ohjelma tapahtuu alalavalla. Luvassa on muun muassa näyttävä taekwondo-näytös ja elävä esimerkki siitä, miten painonpudotus kohentaa elämänlaatua. Ohjelma täydentyy vielä, kun osastojaan ideoivat yritykset ja yhdistykset keksivät, että niilläkin olisi lavalle esiteltävää.

– Mukaan mahtuu vielä, mutta ohjelma pitäisi saada lyötyä tällä viikolla lukkoon, jotta se ehtii näyttelylehteen, Pia Rämö sanoo.

Myös näyttelyosastoilla tapahtuu viikonlopun aikana ja Honkalan pihalle tulee monenlaisia koneita, kulkupelejä, eläimiä ja aktiviteetteja.

Kaksipäiväinen näyttely esittelee Pälkäneen kattavia palveluita ja aktiviteetteja. Näyttely tarjoaa myös tilaisuuden paikata mahdollisia puutteita, sillä seinälle tulee taulu, johon kävijät voivat kirjoittaa, mitä kuntaan vielä kaivattaisiin.

Näyttely on kävijöille maksuton, ja osastot ovat avoinna 29.–30.8. kello 10–16. Paikalle odotetaan lähiseudun väen lisäksi myös runsaasti mökkiläisiä, sillä elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään mökkikauden päättäjäisiä, venetsialaisia. Kuusi vuotta sitten näyttelyssä vieraili kahden päivän aikana neljä tuhatta kävijää.

Näyttelysihteeri Pia Rämön tavoittaa osoitteesta ramo.pia@gmail.com.

Suuri Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely järjestetään Aitoossa 29.-30.8.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?