Kamppailukoulun illat täyttyvät

Epaalan entisellä koululla keväällä aloittanut Pälkäneen kamppailukoulu laajentaa lajitarjontaansa. Ensi viikolla alkaa combat hapkidon alkeiskurssin lisäksi myös kuntonyrkkeily.

– Kuntonyrkkeily on tehokasta lääkettä niska- ja hartiaseudun jumeihin. Harjoituksissa mätkitään pistehanskoihin ja säkkeihin. Nyrkkeilyn lisäksi tehdään potkuja, joten kyse on tavallaan kuntokickboxingista, Ari-Pekka Valtti sanoo.

Kuntonyrkkeilyssä ei tule kontakteja, ja siksi laji sopii kaikenikäisille miehille ja naisille.

– Tässä tyrmätään vain kaloreita. Harjoitukset kohentavat fyysistä kuntoa sekä lihastasapainoa ja -kuntoa, Valtti lupaa.

Kuntonyrkkeily alkaa maanantaina 17.8. kello 18. Varustukseksi riittävät verkkarit ja t-paita. Treeni-illoiksi Valtti on suunnitellut maanantaita ja keskiviikkoa.

Tiistaina 18.8. kello 18 kamppailukoululla käynnistyvät combat hapkidon alkeiskurssit sekä lapsille että aikuisille.

– Jos molempiin saadaan ryhmät, niin sitten illat alkavatkin olla täynnä.

Lasten alkeiskurssilla aloitti keväällä parikymmentä junioria, joista nuorimmat ovat alle kouluikäisiä. Aikuisten alkeiskurssi jäi pienemmäksi, mutta sekin jatkaa omana ryhmänään kohti vyökoetta. Lisäksi värivyöt treenaavat omana porukkanaan.

– Onneksi sieltä alkaa jo löytyä vetäjäapua muihin ryhmiin, Valtti sanoo.

Kuntonyrkkeilijät voivat käydä kokeilemassa myös tehokasta itsesuojelulaji combat hapkidoa, ja sen harrastajat voivat treenata samalla kuukausihinnalla myös kuntonyrkkeilyssä.

Kamppailukoulun kursseja pyörittää Valtin keväällä perustama uusi seura, Pälkäneen kamppailu-urheilijat ry. Seuraa tuetaan talon muulla toiminnalla.

– Hain juuri pöytiä alakerran kokoustiloihin. Niitä voi vuokrata monenlaisiin tilaisuuksiin, sillä vieressä on hyvin varusteltu keittiö ja sauna. Vuokratulot käytetään seuran hyväksi, Valtti kertoo.

Epaalassa kamppailukoulua pyörittävä Ari-Pekka Valtti kuuluu combat hapkidon parhaisiin suomalaisosaajiin. Tehokas itsepuolustuslaji sopii kaikenikäisille miehille ja naisille, samoin maanantaina 17.8. alkava kuntonyrkkeily, joka ei ole kontaktilaji.