Jonne Aaron vetää väkeä Kesäfestiin

Jonne Aaron kuului kahden vuoden takaisen Kirkastusjuhlan tähtiin. Lauantaina hän vetää väkeä Sahalahden Krouvin Kesäfestiin.

Negative-solistina maailmanmaineeseen noussut ja Vain elämää -artistina mummojenkin sydämet sulattanut Jonne Aaron houkuttelee Sahalahden Krouvin Kesäfestille väkeä eri puolilta maata.

– Jonne tuntuu tosiaankin kiinnostavan! Minun piti katsoa ruutua toisenkin kerran, kun olin pari viikkoa sitten julkaissut Facebookissa VIP-kisan. Päivän päästä se oli tavoittanut yli 30 000 ihmistä, Miia Kinnari kertoo.

Kesäfestistä on muodostunut Sahalahden kesän huipennus. Toissa vuonna Dingo toi kaikuja 1980-luvun teinihysteriasta. Viime vuonna liikuttiin Aikakoneen ja Puolikuun johdolla ysäriteemassa. Jonne Aaron sopii jatkumoon hyvin, sillä hänen johtamansa Negative oli kansainvälistämässä Suomirockia 2000-luvulla.

– Ja lisäksi palataan Freemanin kanssa myös 1970-luvun tunnelmiin. Onhan Jonnekin soittanut 70-luvun hittejä. Jos ravintolan pitäjä saa yhden biisin toivoa, niin haluaisin että Sahalahdellakin kuultaisiin vanha Kaseva-hitti Tyhjää. Jonne on tehnyt siitä upean version, Miia Kinnari kehuu.

 

Ovelle varattu reilusti lippuja

Miia Kinnari nauraa, ettei hän Jonne Aaronia buukatessaan tiennyt, miten ajankohtainen artisti olisikaan Risteyksessä -albumin ja siihen liittyvän kiertueen vuoksi. Sahalahden Krouvi komeilee keikkakalenterissa isojen kaupunkien suurimpien klubien välissä.

– Onnistuin kaappaamaan Jonnen sopivaan aikaan.

Ajetaan me tandemilla -klassikon ansiosta kaiken kansan tuntema Freeman esiintyy Krouvin Kesäfestillä Jimmy Colan kanssa. Lisäksi ohjelmassa on ysäridisko.

– Joten jokaiselle löytyy jotakin, Miia Kinnari sanoo.

Vain osa Kesäfestin lipuista laitettiin ennakkomyyntiin. Ne myytiin hetkessä loppuun ilman sen kummempaa markkinointia.

– Ovelta saa lippuja kello 21 alkaen. Jos ajoissa tulee, niin kenenkään ei pitäisi jäädä ilman, Kinnari lupaa.

Krouvin pihalle myydään 500 lippua. Ravintolan sisä- ja terassipaikkojen ansiosta alueelle voidaan ottaa kuutisen sataa kuulijaa.

 

Taksit kyytivät edullisesti

Krouvin Kesäfest käynnistyy lauantaina 22. elokuuta kello 22. Festarilava ja myyntipisteet nousevat edellisvuosien tapaan Krouvin edustalle. Tänä vuonna on varauduttu myös sateisiin.

– Alue katetaan, jos ilmassa on sateen uhka.

Edellisvuosina Kesäfest oli kaksipäiväinen. Miia Kinnari uskoo, että tunnelma on vielä tiiviimpi, kun karkelo on tiivistetty yhteen iltaan ja bändikattaus on entistäkin nimekkäämpi.

Myös kulkeminen on tehty helpoksi.

– Sahalahden taksikapasiteetti ei riitä tapahtumailtoina, mutta Kangasalan taksit kyyditsevät väkeä nonstoppina viidellä eurolla molempiin suuntiin. Facebookista löytyy ohjeita, miten paikan voi varata etukäteen.

Kinnari sanoo, että Kesäfestin kaltainen huipennus on erityisen tervetullut sateisen kesän jälkeen.

– Kesä ei varmaan ole ollut kenellekään mikään erityisen hyvä. Hellekesinä väki lähtee ulos syömään, kun mökeillä ja pihoilla ei enää jaksa grillailla. Tänä vuonna sellaista ei ollut havaittavissa. Kyllä me ilman muuta jäädään viime kesän myynnistä.

Krouvin kesätempauksia säät ovat kuitenkin suosineet.

– Esimerkiksi vaahtobileet osuivat upeaksi illaksi. Väki tykkäsi karkelosta tosi paljon: pihaan parkkeerasi bussisauna, josta pääsi paljuun ja vaahtodiskoon.

 

Jonne Aaron kuului kahden vuoden takaisen Kirkastusjuhlan tähtiin. Lauantaina hän vetää väkeä Sahalahden Krouvin Kesäfestiin.