Rami Nissilä esitelmöi EU:sta

Esitelmän jälkeen oli vuorossa vapaata seurustelua. Rami Nissilä ikkunan edessä.

 

Euroopan Unionin johtohahmot Jean-Claude Junckerista lähtien ovat tulleet tutuiksi television uutislähetyksistä ja sanomalehtien sivuilta erityisesti Kreikan talouskriisin aikana. Vehkajärvellä pidettyyn EU-iltaan osallistuneet ovat nyt myös paremmin selvillä siitä, miten asioita valmistellaan päätöksiä varten unionin toimintakoneistoissa.

EU-tietoutta oli jakamassa erityisasiantuntija Rami Nissilä, joka työskentelee EU:ssa Suomen pysyvässä edustustossa osaamisalueinaan tutkimus-, innovaatio- ja avaruuspolitiikka. Vehkajärveen Nissilän yhdistää mökki, jolla hän on viettänyt vapaa-aikaansa vuodesta 1971 lähtien.

Suomen EU-edustustossa, EUE:ssa, joka on kuin Suomen valtiohallinto pienoiskoossa, työskentelee noin sata henkilöä. Se edistää Suomen ja suomalaisten etuja osallistumalla ja vaikuttamalla unionin päätöksentekoon.

 

Suomalaisia poliitikkoja arvostetaan EU:ssa

Euroopan komission, jonka puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on, yhtenä varapuheenjohtajana toimii Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen. Ennen Kataista Suomesta on komissioon valittu kaksi jäsentä: Erkki Liikanen ja Olli Rehn.

–Pieneen kokoon nähden Suomella on käynyt käsittämätön tuuri, Rami Nissilä viittasi suomalaisten vahvaan edustustoon komissiossa.

–Suomalaisia poliitikkoja arvostetaan EU:ssa, Nissilä tiesi kertoa jo senkin perusteella, että hän on työskennellyt EU-virkamiehenä Brysselissä 18 vuotta.

Rami Nissilän pitämä esitelmä herätti kuulijat keskustelemaan muiden muassa EU:n harjoittamasta maatalouspolitiikasta, ilmastonmuutoksesta ja EU:n mahdollisuudesta järjestää yhteistä puolustusta.