Kesän alkajaiset olivat loman päättäjäiset

Sinilevävaroituksesta huolimatta kirkkaassa rantavedessä pulikoi innokkaita uimareita.
Iina ja Katja Valonen sekä Topi ja Teresa Olli tulivat Pakanrantaan Valkeakoskelta asti nauttimaan viimeisestä kesälomapäivästä ja päätyivät keskelle Beach Partya.

Koululaisten kesäloma päättyi Pälkäneellä tiistaina, mutta samaan päivään osunut Pälkäneen perhetyön ja MLL:n yhteinen perhetapahtuma Beach Party vaikutti

pikemminkin kesän alkajaisilta kuin päättäjäisiltä.

Pakanrannan hiekka, nurmi ja rantavesi olivat sopivasti lämmenneet ranta- ja vesileikkejä varten, ja aikuistenkin hellehatut ja uimapuvut olivat vasta äskettäin päässeet käyttöön.

Beach Party tarjosi lapsille erilaisia pihapelejä, maalausta, muskarituokion sekä keppihevosratsastusta Ratsastusseura PR-88:n toimesta. Juhlan tärkein ohjelma oli kuitenkin yhteisen kesäpäivän vietto, johon jokainen sai osallistua mieleisellään tavalla.

Parhaimmillaan Pakanrannan nurmelle oli kerääntynyt lähes 100 partyilijaa. Jotkut olivat osuneet paikalle sattumalta.

– Me emme tienneet mitään tällaisesta tapahtumasta, tulimme muuten vain tänne lasten kanssa viettämään viimeistä lomapäivää, kertoivat valkeakoskelaiset Katja Valonen ja Teresa Olli.

Hyvät eväät ja muut sopivat Beach Party -varusteet heillä oli mukana muutenkin, joten ei muuta kuin nurmelle nauttimaan päivästä.

– Kävimme tällä rannalla viime kesänä ensimmäisen kerran ja tykkäsimme siitä niin paljon, että halusimme tulla uudestaan. Täällä on ihanaa hiekkarantaa ja pitkälle matalaa! Valonen kertoi.

Pian 7 vuotta täyttäville Iina Valoselle ja Topi Ollille päivä oli erityisen merkittävä, koska heistä oli tulossa koululaisia heti seuraavana aamuna. Lämpimässä auringossa ja nurmen tuoksussa Iina kertoi miettivänsä toistaiseksi enemmän uimista kuin koulutielle astumista.

– Ei mua jännitä yhtään, kun opettajakin on ihan tuttu, Iina selitti.

– Mä mietin kyllä koulua, Topi tuumi hieman vakavampana.

 

Beach-baari kutsui

Anni Pietilän ja Salla Jaakkolan pop up -kahvilan parhaat valtit olivat helppo saavutettavuus ja tuoreet marjat.

Beach Party on piknik-tapahtuma, jonne varustaudutaan omin eväin. Siksi kahden yritteliään tytön, Anni Pietilän ja Salla Jaakkolan omin voimin pystyttämä pop up -kahvila oli Beach Partyssa uutuus. Kahvin ja mehun lisäksi kahvilasta sai kotona leivottua mustikkapiirakkaa sekä vadelmia ja mustikoita mukeissa.

– Me ollaan itse poimittu kaikki marjat ja leivottu piirakka, tytöt kertoivat.

Vaivannäkö kannatti paremmin kuin oli kuviteltukaan. Annin ja Sallan Beach-baarin suosio yllätti nuoret pop up-kahvilan neidit täysin – ensimmäinen erä kahvia juotiin nimittäin alle tunnissa.

Osoittautui ainakin todeksi, että ohjelmaa kannattaa järjestää myös niille, jotka eivät koko päivää viitsi ratsastaa keppihevosella, kävellä puujaloissa tai tehdä hiekkakakkuja.

 

 

 

Muskarituokiossa vedettiin yhtä köyttä.
Puujaloilla pysyttely vaatii taitoa.
Lilli Aho tekee kädenkuvan.