Kaukkalan Ratsastajien talutusratsastus tutustuttaa lajiin

Kaikenikäiset opiskelevat hevostaitoja kerhoissa

Kaukkalan Ratsastajat on Pälkäneen seudun uusimpia ratsastusseuroja. Aktiivinen ratsastusseura tarjoaa jäsenilleen monenlaista toimintaa, erityisesti lapsille, nuorille ja perheille.

Hevos- ja ratsastusalan ammattilaisen vetämät hevoskerhot lisäävät lasten ja nuorten tietoutta ja osaamista kaikesta hevosiin ja ratsastukseen liittyvästä toiminnasta.

Kerhoissa lapset tekevät ja toimivat yhdessä aikuisten kanssa ryhmänä ja oppivat tärkeitä taitoja. Kerhossa harjoitellaan viikoittain vaihtuvan teeman mukaan hevostaitoja ja tavoitteena on suorittaa Suomen Ratsastajainliiton hevostaitomerkkejä.

Hevoskerhoissa voivat myös aikuiset kartuttaa osaamistaan. Kerhoissa keskitytään hevosten hoitoon ja hyvinvointiin eli käytännössä opettajan johdolla työskennellään hevosten kanssa.

Kerhoissa panostetaan aiheisiin, joihin ratsastustunnin yhteydessä ei ehdi keskittyä. Kerhot sopivat niin vanhoille kuin uusille lajin harrastajille.

Peruskoulun eka- ja tokaluokkalaisille suunnatulla Sporttikortilla voi myös tänä syksynä osallistua Kaukkalan Ratsastajajien hevosiltoihin. Hevosillat ovat joka torstai kello 18–20.

Ratsastuksesta kiinnostuneille Kaukkalan Ratsastajat järjestää talutusratsastusta. Maastotalutuksessa käydään rauhallinen kävelylenkki maalaismaisemissa aikuisen taluttaessa hevosta.

Maastotalutus soveltuu kaikenikäisille eikä vaadi aikaisempaa ratsastuskokemusta. Seuraava kerta on sunnuntaina 6.9. Varaathan paikkasi maastotalutukseen: vmpennanen@gmail.com.

Perheen pienimmillä on mahdollisuus talutusratsastukseen torstaisin kello 18.15–19. Vinski-poni tekee kierroksen tallin pihapiirissä tai sateen sattuessa maneesissa. Talutusratsastukseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kaukkalan Ratsastajat osallistuu tänäkin syksynä SRL:n Nouse Ratsaille -viikkoon. Teemaviikon kunniaksi ratsastusseura järjestää Luopioisten Ratsastuskeskuksessa talutusratsastusta torstaina 3.9. kello 18 alkaen. Talliin rakennetaan myös hevostaitoihin ja turvallisuuteen liittyviä tietoiskuja. Ratsastusta pääsevät pientä korvausta vastaan kokeilemaan niin isot kuin pienet, eikä ennakkoilmoittautumista vaadita.

Syksylle on suunnitelmissa ainakin Kepparikisat. Niistä ja muista tapahtumista tiedotetaan menyt.fi -palstalla sekä KauRat -kotisivuilla osoitteessa luopioistenratsastuskeskus.com.

Kaukkalan ratsastajat

Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttelyn osasto U05
luopioistenratsastuskeskus.com

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?