Vuorismatkat tarjoaa perinteistä palvelua ja laatua

Rautajärvellä avattiin huhtikuun puolivälissä uusi matkatoimisto, Vuorismatkat Oy. Katja ja Jorma Vuorisen luotsaama yritys tuottaa ryhmämatkoja, mutta tarjoaa myös henkilökohtaista palvelua yksilöllistä lomamatkaa suunnitteleville.

– Matkoja ei tarvitse, eikä usein kannatakaan ostaa itse netistä. Halvin hinta sisältää usein vain edestakaisen matkan ja kaikista välttämättömistäkin palveluista joutuu sitten maksamaan erikseen, Jorma Vuorinen kuvaa matkailualan nykymenoa.

– Internetistä matkan etsimisen sijaan meille voi soittaa ja kertoa toiveensa, Katja Vuorinen kertoo.

Hänen mukaansa asiakkaalle tarjotaan muutama vaihtoehto, joista voi sitten valita mieleisensä.

– Matkan hinnassa palvelumme ei juuri näy, hän lisää.

 

Laatu tärkeimmäksi

Jorma Vuorisella on jo lähes neljänkymmenen vuoden kokemus kuljetuspuolelta, sillä hänet kutsuttiin aikoinaan töihin kesken opintojen. Katja Vuorisella on pitkä koulutus taloushallinnosta ja yrittäjyydestä. Pariskunta on pyörittänyt omaa kuljetusalan yritystä jo 13 vuoden ajan, joten pohjatiedot ja osaaminen olivat kohdallaan matkatoimistoa perustettaessa.

Matkustamisesta heillä kummallakin on paljon omakohtaista kokemusta ja siihen perustuen laatu oli se tekijä, johon he haluavat Vuorismatkat Oy:ssä panostaa.

– Arvomme ovat laadukkaat matkat, luotettavuus, turvallisuus, ystävällinen palvelu ja ympäristöstä huolehtiminen, Jorma Vuorinen kertoo.

– Me kuulumme kilpailu- ja kuluttajaviraston matkatoimistorekisteriin ja vakuutemme on riittävä. Rekisteristä kuluttaja voi käydä tarkistamassa käyttämänsä matkanjärjestäjän tilanteen. Matkanjärjestäjän täytyy asettaa vakuus vähintään yön yli kestäville valmismatkoille. Tällä taataan asiakkaan matkan onnistuminen kaikissa tilanteissa. Lisäksi yhteistyökumppaninamme on Hanki Oy, jonka kalusto on laadukasta, täyttää uusimmat päästönormit ja jossa on myös vaadittavat turvavyöt kaikille asiakkaille, Katja Vuorinen täsmentää.

 

Panostus matkapuoleen

Vuoristen aikaisempi yritystoiminta on pohjautunut kuljetuspuoleen ja lehtien jakeluun. Tätä puolta on tarkoitus toistaiseksi jatkaa, mutta sen rinnalla he haluavat panostaa täysillä matkapuoleen.

– Lehtialan digitalisoituminen ja kuljetusalan jatkuva kilpailutustilanne luovat tarvetta uudelle liiketoiminnalle, Katja Vuorinen perustelee.

– Kuljetuspuolella jyllää harmaa talous ja se karsii töitä rehellisiltä yrittäjiltä, Jorma Vuorinen harmittelee.

Lainsäätäjä on kuitenkin onneksi puuttunut asiaan ja kuljetuksen tilaajan vastuuta on lisätty tuntuvasti. Katja Vuorinen on käynyt Suomen Kuorma-autoliiton järjestämän Tavaraliikennekurssin, joten asiat ovat hyvin hallussa.

 

Tuotevalikoima laajenee

Tällä hetkellä Vuorismatkat Oy tarjoaa risteilyjä, kotimaan retkiä ja Viroon suuntautuvia matkoja. Lyhyemmillä matkoilla kuljettaja toimii matkanjohtajana, mutta pidemmillä matkoilla Jorma Vuorinen on mukana takaamassa asiakkaiden hyvinvointia. Viron-matkoilla oma linja-auto kulkee mukana koko matkan ajan eikä asiakkaiden tarvitse siirrellä tavaroitaan satamissa.

Yrityksen toiminta on lähtenyt käyntiin hiljalleen, mutta myynti kohenee koko ajan. Uusia matkoja tulee tarjolle lisää vähitellen kysynnän kasvaessa. Pälkäne Tuottaa ja Palvelee -tapahtumassa on luvassa erityinen messutarjous. Vuorismatkat Oy on tapahtumassa osastolla U02.

Katja ja Jorma Vuorinen.

Marja-Liisa Suomalainen