Viimeinen sijakaan ei sammuta rakkautta lajiin

Sahalahden jalkapallosarja sai pyöriä viimeiselle kierrokselle asti ennen kuin voittaja saatiin ratkaistua. Vielä ennen viimeistä pelipäivää peräti kolmella joukkueella oli teoriassa mahdollisuus himoitun pokaalin nappaamiseen, mutta TPV ja Luopioisten Kärkkäri eivät pystyneet venymään riittäviin pistekaappauksiin. Niinpä Goodman Club sai tuulettaa tämän kesän mestaruutta, vaikka hävisikin viimeisen ottelunsa varsinaisella peliajalla neljänneksi sijoittuneelle Tenukepeille.

– Sarjasta kertoo paljon, että Kärkkärillä oli mahdollisuus mestaruuteen vielä viimeisellä kierroksella, mutta he hävisivät sarjan viimeiselle eli meille 2–1, summaa Liutun Lavan puheenjohtaja Matti Heinämäki.

Yllätykselliset tulokset ovat jossain määrin arkipäivää Sahalahden sarjassa. Joukkueiden iskukyky vaihtelee viikonlopusta toiseen, kun muutaman pelimiehen puuttuminen voi näkyä joukkueen tasossa yllättävän paljon.

Luopioisten Kärkkäri oli sarjan tämän kesän ainoa uusi tulokas, mutta sarjan vetovoimasta kielii se, että kahdeksasta muusta joukkueesta monella on takanaan jo usea kesä Sahalahden viheriöllä.

– Sarjassa on hyvä henki – pelataan tosissaan, mutta hyvällä huumorilla. Mukavaa, että saatiin tänä kesää peräti yhdeksän porukkaa mukaan, tosin Kärkkärissä oli tuttuja naamoja jo aiemmilta kausilta, Heinämäki tuumaa.

Tampereen sarjojen pelit Sahalahden sarjaan jo vuonna 2007 vaihtanut LiLa lähti päättyneeseen kauteen ”nuorella ja kehittyvällä” porukalla; 37-vuotias Heinämäki oli joukkueen nuorin pelaaja kauden viimeisessä kamppailussa. Sahalahtelaisen nurmikentän vaihtamista muiden sarjojen hiekkakenttiin ei ole joukkueessa tarvinnut miettiä, vaikka himoittu pokaali on toistuvasti lipunut käsien ulottumattomiin.

– Jo ensimmäisellä kaudella Sahalahden sarjassa huomasimme, että se on meidän sarja, ja tätä mieltä olemme edelleen, Heinämäki vakuuttaa.

Näin siitäkin huolimatta, että Lapa jäi tänä kesänä toisen kerran peräkkäin sarjan viimeiseksi. Rakkaus jalkapalloon pyyhkii kuitenkin pois ylpeyden mahdollisesti kokemat kolhut.

– Ei sitä muuten huvikseen uhraisi suurinta osaa kesäsunnuntaista. Häät, polttarit ja kesälomareissut voisivat jonkun mielestä hankaloittaa pelaajien saamista paikalle, mutta jalkapallohulluja tuollaiset eivät estä saapumasta pelaamaan.

Koska tuomaritoiminta hoidetaan joukkueiden kesken, kustannuksiakaan ei sarjasta kerry. Pallonhallintataidot ja pelitaktiset hienoudet eivät ole sarjassa pääosassa, joten rima osallistumiseen on ”verkkaisen hyökkääjän” pelipaikalla uurastavan Heinämäen mielestä matala.

– Ei tarvitse olla entinen tai nykyinen pelimies, kunhan löytyy halua pelata jalkapalloa kauniissa maalaismaisemassa. Kentällä on maalivahti ja kuusi kenttäpelaajaa, eli pienemmälläkin porukalla pääsee mukaan, hän innostuu.

Liutun Lavan osalta tulevat kuviot ovat selvillä jo nyt.

– Syitä heikkoon menestykseen haetaan seuraavassa saunaillassa Mutta luulen, että ensi vuonna ollaan taas kovia, tavoitteenamme on sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

Liutun Lavan tämä kausi ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta joukkue venyi silti komeasti kymmenen parhaan joukkoon. Lapa katkaisi viimeisellä kierroksella Luopioisten Kärkkärin oljenkorren Sahalahden futissarjan mestaruuteen.