Kätilö ensi-illassa Pälkäneellä ja Kangasalla

Tällä viikolla ensi-iltansa saava kotimainen elokuva Kätilö nähdään ensi-iltaviikonloppuna myös K-Kinossa Kangasalla. Lapin sodan kehystämä rakkauselokuva pyörii Kangasala-talossa perjantaina 4.9., sunnuntaina 6.9. ja keskiviikkona 9. syyskuuta. Samana keskiviikkona Kätilö saapuu myös Pälkäneelle kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän järjestämässä näytöksessä yhteiskoulun auditoriossa.

Elokuva pohjautuu Katja Ketun palkittuun romaaniin Kätilö ja sen on ohjannut Antti J. Jokinen. Pääosissa nähdään Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius ja Tommi Korpela.

Kätilö kertoo Vikasilmäksi haukutun Helenan rakastumisesta saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Lapin sodan kynnyksellä. Upseerille, Johannes Angelhurstille, Helena on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima. Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää.

– Halusin tehdä elokuvan, joka yhdistäisi Suomen koko Euroopan historiaan. Kätilö on rakkauselokuva, mutta se on myös historiallinen peilaus Suomen ja natsi-Saksan yhteistyöstä ennen Lapin sotaa, ohjaaja Jokinen kuvailee.

Kätilö-elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa, Liettuassa ja Etelä-Suomessa. Krista Kosonen puolestaan palkittiin roolistaan kesäkuussa parhaana naisnäyttelijänä Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Kiinassa. Elokuva on kielletty alle 16-vuotiailta.

Filmipyörä tuo Pälkäneelle myös toisen kotimaisen draaman. Vesa-Matti Loirin, Armi Toivosen ja Peter Franzénin tähdittämä  draamakomedia Elämältä kaiken sain nähdään yhteiskoululla tiistai-iltana 8. syyskuuta.

Mika Kaurismäen ohjaamassa elokuvassa Loirin esittämä Urho viettää boheemeja vanhuudenpäiviään vanhassa, ränsistyneessä kotitalossaan – kunnes hänen tyttärensä Tiina (Toivonen) ilmestyy syntymäpäivävierailulle yhdessä poikaystävänsä Tomin ja tämän goottihenkisen teinityttären Emilian kanssa.

 

Kätilö-elokuvassa selviää, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden ja kuinka hyvä voittaa pahan. Kuvassa Helena (Krista Kosonen) ja Johannes (Lauri Tilkanen).