Pälkäne tukee yrityksiään

 

1. Miksi osallistui näyttelyyn?

2. Mikä on ollut parasta?

3. Minkälainen kunta Pälkäne on yrittää?

 

Presco Oy, Onkkaala

Viisitoistavuotias Presco Oy tarjoaa huippuammattilaistason auton- ja veneenhoitotuotteita ja tarvikkeita. Tuotteita voi ostaa Aapiskukosta, mutta laajempi valikoima löytyy suoraan varastolta Onkkaalasta.

1. Myyntimiehemme kiertävät Suomessa, mutta moni on ihmetellyt, että mikä tämä yritys on, jonka mustia autoja näkyy kylän raitilla.

2. Täällä on käynyt tosi paljon väkeä ja liikkeellä on paljon kesäpälkäneläisiä ympäri Suomen.

3. Pälkäne on hyvin yrittäjämyönteinen kunta. Asiointi on ollut todella helppoa ja mutkatonta kunnantalolla käydessä. Työntekijät ovat olleet avuliaita, vaikka kysymyksessä olisi ollut miten pieni tai vähäpätöinen asia. Myös kunnanjohtajilta on löytynyt tarvittaessa meille aikaa, vaikka yrityksemme onkin pieni.

Ville Klasila tarttui messutarjoukseen ja osti Prescon setin Terhi Niemiseltä sekä Minna Syvänniemeltä.

 

Anna Tapion koulu, Aitoo

Anna Tapion koulu oli Aitoossa näkyvästi esillä, sillä koulun oppilaat olivat oman esittelypöydän lisäksi kolmessa eri pisteessä auttamassa ja joka puolella vilahteli koulun paitoja.

1. Saamme tästä koululle näkyvyyttä.

2. Ihmiset ovat aivan ihania. Heidän kanssaan on kiva jutella! Vanhat oppilaat ja opettajat ovat tulleet keskustelemaan meidän kanssa.

3. Meillä on rento ilmapiiri. Aitoossa on kivampi olla kuin esimerkiksi Helsingin keskustassa. Täällä on turvallista!

 

Iiris Lehtola Aitoosta sekä Pia Pietikäinen Urjalasta kertoivat Anna Tapion pisteessä koulustaan.

 

Saariwood, Puutikkala

– Sehän se keinutuolin kirous onkin, että ne kestävät niin kauan, Saariwoodin yrittäjä Sari Saari nauraa.

Jos perintöön ei sisälly keinutuolia, sellaisen ja muita upeita muotoilutuotteita voi hankkia Saariwoodista, jonka puisille tuotteille lupaillaan pitkää ikää. Yrityksen tuotteet ovat sataprosenttisesti suomalaista työtä.

1. Tulin mielenkiinnosta paikallista kohtaan. Olen kiertänyt Habitare-messuja ja täytyy sanoa, että mieluummin tulen tänne. Isot messukeskukset kadottavat massaan hienotkin tuotteet.

2. Näyttelyyn on helppo saapua, sillä tapahtuma on ilmainen.

3. Pälkäne on erittäin pienyrittäjäystävällinen ja täällä on hyvä yhteishenki asukkaiden kesken. Täällä on luovuutta ja jenkki-henkeä; ihmiset suosittelevat palveluja toisilleen.

 

Saariwoodin puuhuonekaluja ihastelevat Sanna Viukari yhdessä Erkki ja Aaro Ahosen kanssa.

 

Ruljanssi, Aitoo

Kun haluat järjestää virkistyspäivän yrityksellesi, kaveriporukalle tai perheellesi luonnossa, Ruljanssi auttaa. Tuotevalikoimasta löytyy niin melontaa, paintball-ammuntaa kuin Nuotio Master Chef -paketti. Yritys järjestää Sappeen matkailukeskuksessa tänä vuonna kaksi kuntoilutapahtumaa, joista ensimmäinen oli elokuun alussa järjestetty Sappee Trail Run. Tulevana lauantaina kisataan toinen tapahtuma, Sappee MTB, jossa maastopyöräillään kolmella reitillä joko 24, 38 tai 60 kilometriä.

1. Tämä on hyvä mahdollisuus tuoda yritystä esiin ja olemme mielellämme mukana, vaikka tapahtuma onkin keskellä sesonkiamme.

2. Ihmisiä on ollut suuret määrät liikkeellä.

3. Pälkäneellä halutaan, että yrittäjät näkyvät ja matkailulla kehitetään kuntaa.

 

 

Kajakit vetivät ihmiset tutustumaan luontoliikuntaa tarjoavaan Ruljanssiin. Kuvassa toinen yrittäjistä, Reetta Heikkilä.