Atria vähentämässä Sahalahdella

Atria on päättänyt käynnistää kehittämishankkeen broilerituotannon tuottavuuden parantamiseksi Atrian Sahalahden tehtaalla. Hankkeessa halutaan selvittää Atrian nykyisten toimintojen päällekkäisyyksiä ja Sahalahden tuotantolaitoksen kehittämiskohteita. Neuvottelut henkilöstön kanssa kehittämishankkeen sisällön tiimoilta aloitetaan yhtiön mukaan välittömästi.

Atrian arvion mukaan päällekkäisyyksien poistamisella ja tuottavuuden parantamisella voidaan saavuttaa noin 1,5 miljoonan euron vuotuiset säästöt. Nämä toteutuisivat ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Käytännössä tämä tarkoittaisi noin 25 henkilötyövuoden vähentämistä.

Atria osti helmikuussa 2014 Saarioisten naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja lihanleikkuuliiketoiminnot. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Sahalahden lisäksi Nurmossa, Kuopiossa, Kauhajoella, Forssassa ja Jyväskylässä. Nyt viritellyt suunnitelmat koskevat vain broilerituotantoa Sahalahden tuotantolaitoksella.

Viime vuonna Atria karsi päällekkäisyyksiä Jyväskylässä hakemalla naudan- ja sianlihan hankinnassa noin 60 henkilötyövuoden vähennystä ja viiden miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Tuolloin Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi ennakoi, ettei Sahalahdella ole samanlaisia päällekkäisyyksiä, joista voitaisiin saada säästöjä.

– Sahalahdella on hyvä yksikkö, johon on viime vuosina investoitu. Tekniikka ja paikat ovat kunnossa. Kyllä me tosissamme kehitämme Sahalahtea; sillä on oma roolinsa Atrian kokonaisuudessa, Ala-Fossi arvioi helmikuussa 2014.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?