Avokonttori

Hallitusta istutetaan avokonttoriin, jossa kaikki ministerit työskentelevät samassa, melko suuressa ja ilmavassa tilassa.

Ideahan ei ole uusi. Liike-elämässä yhteinen työtila on ollut arkipäivää jo vuosikymmeniä. Suurissa sanomalehdissä on ainoastaan se erona entisestä käytännöstä, että takavuosina toimittajat ja valokuvaajat kokoontuivat vasta muutama tunti ennen lehden painoon menoa. He olivat päivät ja illat metsästämässä uutisia.

Nykyisin se on ajan haaskausta. Kaikki uutiset saadaan netistä sisällä istumalla. Riittää kun johonkin väliin kirjoittaa, että asiasta kertoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat tai Hymy.

 

Hallitus on jo kokeillut yhteistyön sujumista. Kokemukset ovat myönteisiä.

”Juha, nyt Haaparannalta on taas tullut kuusi linja-autollista syyrialaisia, kolme perhettä ja 200 työikäistä nuorta.”

”Alex on Brysselissä, mutta odotetaan Orpoa. Hän voi käännyttää puolet Ruotsiin. Peeran lomakeskus Kilpisjärvellä on tyhjillään vaihdettuaan omistajaa. Sinne sopivat loput.”

”Mitä niillä teetettäisiin, etteivät kyllästy?”

”Jari voi lähettää sinne sata onkea, kaksi verkkoa, kymmenen uistinta ja suuren pakastimen. Peera -järvessä on maan paras rautukanta. Lenita voi saada niitä myydyiksi Irakiin seuraavalla matkallaan. Ja kyllä ne kelpaavat Helsingin ravintoloihinkin.”

 

”Kuulithan, että keuruulaiset saattavat sittenkin päästää pakolaisia varuskuntaan?”

”Onhan siellä se Keurusselän hotellikin. Pakkolunastetaan se jollei varuskunta kelpaa. Varuskunta olisi kuitenkin helpompi vartioida, jotta ne eivät heti karkaisi Vantaalle ja Vuosaareen.”

”Hyvä ajatus.”

 

”Kuka muuten tekee kehysriiheen esityksen ay-liikkeen ja työnantajien jäsenmaksujen verovapauden poistamisesta?”

”Kukas meillä onkaan veroministeri? No olkoon kuka hyvänsä. Tämä hallitushan ei polliisia pelkää eikä saunassa palele. Sehän olisi 300–400 miljoonan vuotuinen säästö ja päätös, joka ei koske työttömiä eikä eläkeläisiä.”

”Jari. Sinun on vaikea kurittaa omia työtovereitasi muuallakin kuin Voikkaalla. Ota Sinä asiaksesi työnantajien pehmittämin. Vanhasen Matti voi tulla avuksesi. EK voisi lopettaa myös ay-liikkeen jäsenmaksujen kerääminen. Minä voin puhua Lylylle ja Palolalle. He ovat järkimiehiä. Ei SVUL:kaan koskaan kerännyt TUL:n jäsenmaksuja.”

 

”Juha. Alex soitti ja pyysi pohtimaan Yleisradion asemaa. Nykyinen verolakihan on EU:n kilpailusääntöjen vastainen.”

”Heinonen voisi mennä hiostettavaksi A-studioon. Hänhän on entinen televisiojohtaja ja tuntee asian.”

”Se on hyvä idea. Missä muuten Rehulan Juha on?”

”Se lähti Jokimaan raveihin ja Keskustan vaalitilaisuuteen. Ja on siellä tietysti Timokin.”

”No ei häiritä. Kyllä Juha ehtii sen sote-uudistuksen tehdä ensi viikollakin.”

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo - Helsinki.
Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.