KaMen melojat mitalisateessa

Miesten nelikön 5000 metrin kilpailu käynnissä. Edestäpäin lukien KaMen Niklas Vettanen, Leevi Koskenniemi, Kalle-Emil Vesamäki ja Tomi Maijala. Kuva: Arttu Uusitalo

Kangasalan Melojat napsi mitaleita hurjaa tahtia ratamelonnan SM-kilpailuissa viikonloppuna. Isäntäseuran melojat ottivat kotiradoillaan Kangasalan Vesaniemessä kaikkiaan 11 SM-mitalia.

Mitaleista peräti kahdeksan oli kultaisia. Lauantaina mestaruuteen ylsivät naisten kajakkinelikön 200 ja 500 metrillä Reetta HallilaOona VaskoJohanna LeinoAliina Kivimäki, Niklas Vettanen miesten 200 metrillä, miesten nelikkö Vettanen – Jeremy HakalaLeevi KoskenniemiKalle-Emil Vesamäki 500 metrillä, Oona Vasko ja Reetta Hallila naisten kaksikoiden 5000 metrillä sekä Vettanen ja Hakala miesten kaksikoiden 5000 metrillä.

Sunnuntain kilpailuissa kultaan venyivät naisten 200 metrin viestissä kolmikko Vasko – Hallila – Leino ja miesten neliköiden 5000 metrillä Vettanen, Tomi Maijala, Koskenniemi ja Vesamäki.

Maalikamerakuvaan ikuistetut KaMen Oona Vasko ja Reetta Hallila.

– Viimeksi mainittu oli muutenkin oikein piristävä kisa. Vettanen meloi nuorten poikien kanssa, ja niin vain he nappasivat kultaa, vaikka tukipilari Jeremy Hakala puuttuikin joukkueesta. Hakala suuntasi sunnuntain aamupäiväkisojen jälkeen kohti Rion olympialaisten esikisoja, Kangasalan melojien Tero Hallila mainitsee.

Hopeaa viikonloppuna saivat miesten nelikön 200 metrillä Vettanen, Hakala, Koskenniemi ja Vesamäki sekä Vettanen-Vesamäki-Hakala 3×200 metrin viestissä. Menestystä täydensi vielä miesten joukkueen pronssinen mitali kajakkineliköiden 1000 metrillä.

– Kisat sujuivat kokonaisuudessaan hienosti. Naisissa tulos oli melko lailla odotettu, sillä meillä on Suomen kolmesta kovimmasta naismelojista kaksi: Oona ja Reetta onnistuivat siis odotetulla tavalla. Kaksikkokin meni heillä oikein hyvin yhteen, Hallila tuumaa.

 

Vesaniemessä melottiin lauantaina ja sunnuntaina Suomen mestaruuksista. Kilpailuissa melottiin aikuisten sarjojen lisäksi myös junioreiden sekä veteraaniurheilijoiden sarjoja. Kuva: Arttu Uusitalo

Järjestelyt sujuivat

Kisaviikonlopun järjestelyt sujuivat Hallilan mukaan mukavasti, vaikka lauantain tuulinen sää aiheuttikin omat haasteensa järjestäjille.

– Aikataulu oli päivän päättyessä noin 45 minuuttia myöhässä, vaikka aineksia pahempaankin oli. Lähtölaiturin siirtämiseen menee aina oma aikansa, ja mitä tuulisempi keli, sitä haastavampi homma. Sunnuntaina keli oli vakaampi, ja järjestäjienkin osa sitä myöden helpompi. Iso kiitos kuuluu myös nelikymmenhenkiselle talkooporukalle, joka hoiti jälleen kerran oman tonttinsa hienosti, Hallila kiittelee.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?