Kukko kiekuu!

– Perjantai- ja lauantai-iltoina rymysivät aikuiset ja sunnuntaina lapset, Aapiskukon nostalgisten kyläfestareiden järjestelyssä suururakan tehnyt Hannu Laaninen muisteli 1990-luvun alkuvuosia.

Maan ensimmäinen taukopaikka valmistui 25 vuotta sitten laman keskelle. Kukossa ei jääty surkuttelemaan kurjuutta, vaan järjestettiin tontille kuhinaa. Pihaan nousi sirkusteltan kokoinen areena, johon rahdattiin busseilla juhlijoita pitkin maakuntaa. Nimibändit soittivat perjantai- ja lauantai-iltoina, mutta sunnuntai oli varattu paikallisille esiintyjille ja lapsille.

Viikonlopun nostalgisten kyläfestareiden päätähtinä toimivat elävän musiikin yhdistys Sykkeen vanhat mestarit. He kasasivat Kukon 25-vuotisjuhlia varten uudelleen 15 vuotta hiljaiseloa viettäneen Finnbeatin. Lisäksi väkeä telttaan veti juuri ensilevynsä julkaissut paikallinen Söör´s Bools sekä Kuutamokeikka.

Sunnuntain Kukko kiekuu -lastenkonsertissa lavalle astuivat myös huomisen tähdet. Vera Suutarin kanssa duetoinut Helmi Raivio alkaa jo kokenut tekijä mikrofonin varressa, mutta lastenkonsertin pienimmät esiintyjät olivat alle kouluikäisiä.

Reija Siitonen lauloi ja leikitti nuorta kuulijakuntaa toiminnallisten lastenlaulujen tahtiin. Pauliina Jaakkolan lastenkonserttiin kasaamassa bändissä soittivat Petri Tuomioja (kitara), Eetu Järvinen (kitara), Mikko Kaipainen (basso), Arto Karppinen (koskettimet) ja Miika Tuomioja (rummut).

Lasten jälkeen vauhtiin päästettiin äidit, joita Oona Tuomioja hyppyytti zumban tahtiin.