Mattila jäi mitalitta, Tiililää muistettiin

Suomalaiset jäivät mitaleitta Bratislavassa pidetyissä taiteen olympialaisissa eli World Art Games -tapahtumassa. Syyskuun alussa pidetyissä kisoissa mukana olivat pälkäneläinen Aune Mattila tekstiiliteoksillaan ja tamperelainen Kirsti Salonen pastellitöillään. Mattilan kilpailusarja oli yhdistetty muoti-kategoriaan, ja palkinto sarjassa lipui muotisuunnittelijalle Atlantin toiselle puolelle.

Mattilan ja Salosen hyvin perinteiset työt erottuivat kuitenkin edukseen, eikä menestystä veren maku suussa lähdettykään hakemaan. Varsinaisen kisan ulkopuolella pälkäneläinen Paul Tiililä pokkasi Salosen kanssa harvinaislaatuisena erityiskiitoksena kunniakirjan. Tiililä oli Suomen komitean ensimmäinen presidentti, ja Salonen on hoitanut pestiä 1.7.2013 lähtien.

World Art Games sai alkunsa Pekingin olympialaisten aikaan, jolloin taiteilijoiden keskuudessa syntyi halukkuutta taiteen olympialaisten järjestämiseen urheilukilpailujen ”välivuosina”. Seuraava World Art Games -tapahtuma on Las Vegasissa USA:ssa vuonna 2017.