Kangasala päättää perjantaina vastaanottokeskuksesta

Kangasalan kunnanhallitus päättää perjantaiaamun ylimääräisessä kokouksessa, voidaanko Kaivannon sairaala vuokrata SPR:lle vastaanottokeskukseksi. Kunnanjohtaja Oskari Auvisen päätösesityksen mukaan kunta suostuisi vuoden määräaikaiseen vuokrasopimukseen.

Tampere on pyytänyt Kangasalaa kiirehtimään Kaivanto-ratkaisua, koska kaupungin vastaanottokeskukset ovat täyttyneet nopeasti. SPR on valmis käynnistämään toiminnan Kaivannossa jo ensi viikonlopun aikana, koska pakolaistilanne pahenee päivä päivältä.

Kaivannon sairaalassa on tilaa vastaanottokeskukselle, koska sen toimintoja ollaan siirtämässä Nokialle. Sairaanhoitopiirin omistamiin tiloihin kaavaillaan 150-paikkaista keskusta, jossa työskentelisi 6–7 ohjaajaa, sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä, etuuskäsittelijä, apulaisjohtaja, siivous- ja ruokapalvelun henkilöstö sekä yövalvonnan henkilöt. SPR ostaa tarvittavat palvelut tehtyjen sopimusten perusteella ja suorahankintana alueelta.

Transit-vastaanottokeskukset ovat kauttakulkupaikkoja, joissa asutaan rekisteröinnin käsittelyn aika eli muutamasta päivästä pariin kuukauteen. Odotusaikana ei ehdi tapahtua kiinnittymistä paikkakunnalle, mutta kielen, tapojen ja kulttuurin opiskelu aloitetaan jo vastaanottokeskuksessa. Tämä tarjoaa SPR:n Kangasalan osastolle, paikkakunnan eri järjestöille ja vapaaehtoisille tilaisuuksia osallistua toimintaan.

IMG_0903