Sydän-Hämeen Ratsastajat kisasivat Sappeessa

Milton-ponilla ratsastaa Veera Rihkajärvi.
Tuomari Irmeli Heliö jakaa palkintoa Noora Sihvolalle sekä Wouterille.

Sydän-Hämeen Ratsastajat järjestivät seuratason estekisan viime sunnuntaina Sappeen Ratsutilalla. Samalla kisattiin myös Sydän-Hämeen Ratsastajien estemestaruus. Kisoissa nähtiin yhteensä 28 lähtöä. Tuomarina toimi Irmeli Heliö.

Hieno ilma toi runsaasti yleisöä paikalle. Ja kisaa päästiinkin seuraamaan Sappeen Ratsutilan uudelta terassilta. Kisaradalla nähtiin monta hienoa suoritusta. Kisarata oli sopivan tasoinen mestaruuksiin, sillä päivän aikana ei nähty kovin montaa uusintarataa. Etenkin kapea este pitkällä lähestymisellä aiheutti monelle ratsukolle virheitä. Kaikki ratsukot pääsivät kuitenkin maaliin saakka, sillä harjoitusmielessä jokainen sai suorittaa ratansa loppuun asti, vaikka rata olisi jouduttu hylkäämään kahden tottelemattomuuden tai väärän radan ratsastuksen takia.

Kisapäivä aloitettiin ristikkoluokalla, jossa ratsasti kolme ratsukkoa. Luokan voitti Sydän-Hämeen Ratsastajien Veera Rihkajärvi Miltonilla. 60 senttimetrin luokkaan starttasi viisi ratsukkoa, ja luokan voittoon ratsasti jälleen Veera Rihkajärvi ja Milton. Toiseksi luokassa sijoittui Siiri Rönkä ponillaan Soundnessles Sam Tampereen Ratsastusseurasta.

70 senttimetrin luokkaan osallistui kahdeksan ratsukkoa. Heistä nopeimmin uusintaradalla ratsasti oman seuran Aino Rönkkä Aquileialla. Toiseksi ratsasti oman seuran Noora Sihvola nuorella ratsulla Harli ja kolmanneksi sijoittui myöskin nuorella hevosella Tündi ratsastanut Emilia Ansakorpi Kangasalan Ratsastajista. Luokassa 80 senttimetriä oli seitsemän kilpailijaa. Siinä voittoon ratsasti edellisessä luokassakin hyvin mennyt Emilia Ansakorpi ja Tündi. Toiseksi sijoittui Kaisu Rukko hevosellaan Quentin myöskin Kangasalan Ratsastajista. Ainoana luokassa 90 senttimetriä ratsasti Noora Sihvola Wouterilla Sydän-Hämeen Ratsastajista.

Juniorimestaruuteen osallistui kaksi ratsukkoa. Kultaa vei Veera Rihkajärvi ratsulla Milton ja hopealle ratsasti Aino Rönkkä ja Aquileia. Molemmat kisasivat mestaruudesta tasolla 60 senttimetriä.

Seniorimestaruuteen osallistui neljä ratsukkoa. Senioreidenmestaruuden voitti Noora Sihvola ratsunaan Wouter. Hopealle sijoittui Mari Valkeejärvi ja Wouter sekä pronssia sai Maria Sihvola ja Robinsson.

Kaikki mestaruuksista kisanneet ratsukot käyvät aktiivisesti Sappeen Ratsutilalla ja kisasivat ratsastuskoulun tuntihevosilla. Seuran koulumestaruudet kisataan vielä 15.11.