Yrittäjävaihdos: Anne Lehtonen ja Asko Metsälä pyörittävät nyt Mikkolan Navetan kirpputoria

Aarrejahdissa omalla kylällä

Matti Saarinen kävi ostoksilla Mikkolan Aarteessa. Anne Lehtonen tiskin toisella puolella.

Matti Saarinen kävi ostoksilla Mikkolan Aarteessa. Anne Lehtonen tiskin toisella puolella.

– Onhan tämä nyt mukavan valoisa ja avara tila, Luopioisten kesäasukas Matti Saarinen kehuu.

Mies on käynyt tutustumassa Mikkolan Navetan uuteen kirpputoriin, viime viikon tiistaina ovensa avanneeseen Mikkolan Aarteeseen. Ensimmäisellä käyntikerralla miehen mukaan tarttui muun muassa syviä lautasia mökille, rapuveitset ja sisustustaulu. Innokas ravustaja ja kalamies oli tyytyväinen löytöihinsä.

– Hinta-laatusuhde oli kohdillaan, Lammilla asuva Saarinen toteaa.

Tiskin toisella puolella Anne Lehtonen myhäilee. Ensimmäiset työpäivät

Aini Pajunen ja Maritta Koivunen laittamassa pöytäänsä kuntoon.

Aini Pajunen ja Maritta Koivunen laittamassa pöytäänsä kuntoon.

uudella kirpputorilla ovat sujuneet mukavasti. Kaikki 18 pöytää on varattu kahdeksi seuraavaksi kuukaudeksi.

– Hyvillä fiiliksillä tässä aloitellaan uutta työtä, Luopioisissa nyt vuoden päivät asunut Lehtonen pohtii.

Samassa sisään pyyhältää Aini Pajunen sininen Ikea-kassi olallaan. Kohta perässä seuraa Pajusen sisarentytär Maritta Koivunen. Pian naisten vuokraama pöytä saa uutta täydennystä valikoimiinsa.

– Arabian kahvikuppeja on täältä näemmä jo mennytkin. Hyvä, Pajunen huomaa.

Kaksikon pöydästä löytyy kahvikuppien lisäksi kenkiä, vaatteita ja koriste-esineitä.

– Ja tällainen matkalaukku, Pajunen esittelee juuri pöytään tuomaansa siistikuntoista ruskeaa matkalaukkua.

Sekä Pajunen että Koivunen ovat tyytyväisiä uuteen kirpputoriin. Molemmat kehuvat, kuinka siistiltä ja valoisalta uusittu tila näyttää.

– Kierrättäminen on minulle tuttua. Aiemmin olen vuokrannut kirppispöytiä esimerkiksi Tampereelta, Pajunen lisää.

 

Tila remontoitiin

Anne Lehtonen ehti työskennellä puolisen vuotta Aitopajan Kirpputorilla, joka toimi aiemmin nykyisen Kirpputori Aarteen tiloissa.

Suhosen Pia minulle ehdotti, että lähtisin itse pitämään kirpputoria. Ensin ajattelin, että ei missään nimessä, mutta tarkemmin ajatellen idea alkoi tuntua hyvältä, Lehtonen kertaa.

Samaan aikaan pyörä- ja kiinteistöhuoltoalan yrittäjä Asko Metsälä tuumi, että voisi laajentaa yritystään uudelle toimialalle. Kirpputori tuntui hyvältä ratkaisulta. Mikkolan Aarre toimii siis Metsälän yrityksen alla, mutta sen käytännön pyörittämisestä vastaa Mikkolan Navetalla työskentelevä Lehtonen.

Metsälä ja Lehtonen tekivät ison työn remontoidessaan kirpputoritilaa tarpeisiinsa sopivaksi. Metsälä urakoi loppukesän ajan roppakaupalla uusia hyllyjä, pöytiä ja rekkejä.

– Myyntitiskin, kassakoneen ja tulostimen Aitopajan väki jätti ystävällisesti meille, Lehtonen mainitsee.

Toimialan laajentaminen toi Metsälälle myös konkreettisia muutoksia, sillä miehen yritys toimii nyt navettarakennuksen alakerrassa.

 

Hämeenlinnasta Luopioisiin

Lehtonen on aina kiertänyt kirpputoreja ahkerasti. Omat aiemmat kokemukset auttavatkin nyt kirpputoritoiminnan alkumetreillä. Tarjonta kirpputoreilla on perinteisesti monipuolista ja vaihtelevaa, ja vastaan saattaa tulla mitä erikoisimpia löytöjä. Ensimmäiset päivät Mikkolan Aarteessa ovat jo näyttäneet, mitä artikkeleja asiakkaat kaipaisivat lisää.

– Lastenvaatteita ja leluja on kyselty paljon, niitä on ollut ekoina päivinä harmittavan vähän pöydissä. Kysyntää tuntuisi kuitenkin olevan, Lehtonen vinkkaa.

Anne Lehtonen on kotoisin Hämeenlinnasta. Terveydellisistä syistä hän ehti olla kahdeksan vuotta pois työelämästä. Hän kertoo, että yritti etsiä Hämeenlinnasta kevyempää työtä kuuden vuoden ajan siinä onnistumatta. Muutettuaan Luopioisiin viime lokakuussa ei mennyt kuin pari kuukautta kun töitä jo löytyi.

– Peukku siis Luopioisille, Lehtonen sanoo.

Mikkolan Aarre pitää ovensa avoinna tiistaista lauantaihin kello 10–15. Perjantaisin asiakkaita palvellaan kello 18 asti, jotta viikonlopuiksi saapuvat mökkiläisetkin ennättävät kiertelemään kirpputorilla. Sekä Lehtonen että Metsälä ovat valmistautuneita siihen, että liiketoiminta voi talven ajan olla hieman hiljaisempaa perinteisellä mökkipaikkakunnalla.

– Toisaalta Luopioisissa tähän on jo totuttu, yli kymmenen vuotta omaa yritystään Luopioisissa vetänyt Metsälä huomauttaa.

 

 

 

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?